четвер, 20 червня 2024 12:06

Вандали сплюндрували могили "Да Вінчі", "Джуса" та Петриченка у Києві
25

На Аскольдовій могилі у Києві в ніч проти 20 червня невідомі пошкодили могили загиблих українських військових Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, Павла Петриченка та Андрія "Джуса" Пільщикова.

Вандали, зокрема, побили портрети, розмалювали прапори на могилах та пошкодили лампадки. Про це у соцмережі Х повідомила військовослужбовиця Аліна Михайлова.

Вона запевнила, що родини та друзі героїв відновлять місця поховань. Справу вже розслідує поліція.

Невідомі пошкодили могили українських героїв
Фото: facebook.com/yan.dobronosov
Невідомі пошкодили могили українських героїв
Невідомі пошкодили могили українських героїв
Невідомі пошкодили могили українських героїв
Невідомі пошкодили могили українських героїв

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із могили українського льотчика "Джуса" викрали шеврони

"На місці працюють слідчі, периметр загороджено, зйомки вилучені і будуть проводитися слідчі дії. Переставляти, прибирати речі не дозволено поки що, тож прошу вас не спішити їхати та наводити лад на могилах", - зазначила Михайлова.

Дмитро Коцюбайло з позивним "Да Вінчі" загинув у бою з окупантами під Бахмутом у березні 2023 року. Він воював у складі добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Був бійцем 67-ої окремої бригади, командиром батальйону.

Андрій Пільщиков з позивним "Джус" - український військовий льотчик. Загинув унаслідок авіатрощі у серпні 2023 року на Житомирщині.

Павло Петриченко - громадський активіст та сержант 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загинув 15 квітня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання.

Двоє мешканок Фастова, що на Київщині, вчинили наругу над могилами захисників. Зокрема, вони забрали декоративні вазони з могил військових.

Завдяки камерам відеоспостереження, поліцейським вдалося встановити та затримати правопорушниць. Жінкам загрожує до семи років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Вандали сплюндрували могили "Да Вінчі", "Джуса" та Петриченка у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі