четвер, 27 червня 2024 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикордонники відбили напад ДРГ

Прикордонники відбили напад ДРГ
Бій відбувся села Сотницький Козачок Харківської області. Фото: eastnews.ua

26 червня прикордонники відбили атаку російської диверсійно-розвідувальної групи на напрямку села Сотницький Козачок Харківської області.

На місце події відправлявся протидиверсійний резерв, щоб зачистити місцевість. Про це сказав речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправляє професійні ДРГ на кордон з Україною

"Вчора ворог спробував провести бойові дії на напрямку населеного пункту Сотницький Козачок на Харківщині. Діяла диверсійно-розвідувальна група, яка зайшла на територію України, зав'язався стрілецький бій, цьому також передували і обстріли ворога з інших засобів ураження", - повідомив він.

У червні діяльність ДРГ та обстрілів прикордоння з РФ та Білоруссю знизилась, але Сили оборони мають бути готові до повторення таких ситуацій на будь-якому напрямку.

Противник намагається виводити свої підрозділи, які були у районах Вовчанська, Тихого та Глибокого через те, що вони частково втратили боєздатність, повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, українські війська там надійно тримали оборону і досить вдало розбили російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники відбили напад ДРГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі