середа, 26 червня 2024 22:10

Будинки у Конча-Заспі та автопарк за $440 тис. Черговий топ-посадовець СБУ показав розкіш під час війни
6

Родичі керівника управління ГУ "Д" ДЗНД Служби безпеки України, полковника Олексія Зеленського за останні роки заволоділи транспортними засобами на 0 тис. і будинками у Конча-Заспі
Фото: slidstvo.info
Будинок у Конча-Заспі, який належить тестю Зеленського, повідомили "Слідство.Інфо"
Будинок у Конча-Заспі, який належить матері Зеленського, повідомили "Слідство.Інфо"
BMW X6 M, що належить дружині полковника СБУ
У червні 2023-го Олексій Зеленський придбав Mercedes-Benz s 500 (2020 року)

Родичі керівника управління ГУ "Д" ДЗНД Служби безпеки України, полковника Олексія Зеленського за останні роки заволоділи транспортними засобами на $440 тис. і будинками у Конча-Заспі.

В СБУ заявили, що усі доходи родини Зеленського задекларовані. Про це повідомили "Слідство.Інфо".

Під час повномасштабного російського вторгнення тесть полковника Зеленського став власником будинку на 328,2 кв м.

Сам Зеленський розповів журналістам, що за будинок заплатили $240 тис. Купили його у складчину, для того, щоб відремонтувати і продати. Натомість журналісти виявили, що оголошення про продаж цього будинку з'явилося саме у день розмови посадовця із журналістами.

Крім того, з кешу Google видно, що того ж дня Зеленські виставили свій будинок на продаж за 39 млн 460 тис. грн.

За словами Зеленського, зараз він та його родина проживають в іншому будинку у Конча-Заспі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник директора ДБР під час війни розжився елітними апартаментами за $900 тисяч - ЗМІ

Також журналісти дізналися, що на початку цього року дружина посадовця СБУ стала власницею BMW X6 M 2023 року випуску. У червні 2023 року Зеленський придбав Mercedes-Benz s 500 (2020 року), а його мати на початку 2023-го придбала Lexus LX 600 (2022-го).

Крім того, посадовець і його матір цього року придбали два мотоцикли BMW, ринкова вартість яких близько $20 тис.

Зеленський сказав журналістам, що він та його родичі займаються перепродажем автомобілів. Журналісти перевірили цю інформацію і справді знайшли близько 20 оголошень з продажу автівок з номера посадовця.

Як йдеться у розслідуванні, родичі Зеленського за останні роки загалом набули у власність п'ять будинків у передмісті Києва, частину з них продали.

Голова правління ГО "Антикорупційний штаб" Сергій Миткалик вбачає у зібраних фактах ознаки бізнес-діяльності посадовця СБУ, яка заборонена законом.

Після публікації "Слідство.Інфо" СБУ заявила, що діяльність родичів Зеленського здійснюється офіційно, виключно у рамках закону і з неї сплачуються усі податки, повідомила "Українська правда".

В СБУ сказали, що автомобіль MERCEDES-BENZ S 500 L і мотоцикл BMW M1000 R, які знаходяться у власності Зеленського, були придбані ним за кошти від здачі в аренду у 2022 і 2023 роках і подальшого продажу у 2023 році його власного нерухомого майна.

А транспортні засоби членів його родини були придбані коштом багаторічної підприємницької і фінансово-господарської діяльності, яку вони здійснюють на постійній основі, продажу інших транспортних засобів та об'єктів нерухомості.

Щодо будинку у Козині, зазначають, що його родичі Зеленського придбали, щоб перепродати. В основному це профінансував близький родич Зеленського, повідомили.

Також в СБУ повідомили, що матір полковника у 2021 році придбала земельну ділянку, а не готовий будинок у селі Козин. Далі, протягом декількох років там проходило будівництво, яке здійснювалося коштом доходів, офіційно отриманих і задекларованих матір'ю посадовця СБУ.

Про всі ці дії Зеленський звітував у 2022 і 2023 роках.

У квітні "Слідство.Інфо" повідомили, що дружина начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка у грудні минулого року придбала квартиру в житловому комплексі преміумкласу на Печерську у Києві. Ринкова вартість квартири - понад 20 млн грн, розповіли.

Після цього стало відомо, що в Оболонському районі Києва до журналіста "Слідство.Інфо" Євгенія Шульгата підійшли співробітники ТЦК та намагалися вручити повістку. Із співробітниками ТЦК був співробітник СБУ, розповіло ЗМІ.

Офіс генпрокурора повідомив про відкриття провадження за двома кримінальними статтями: зловживання владою або службовим становищем і перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

У СБУ заявили, що голова відомства Василь Малюк відсторонив Вітюка від виконання посадових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Будинки у Конча-Заспі та автопарк за $440 тис. Черговий топ-посадовець СБУ показав розкіш під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі