субота, 21 січня 2023 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Яка ситуація на білоруському кордоні – Демченко розповів

Яка ситуація на білоруському кордоні – Демченко розповів
У Білорусі не готують ударні підрозділи. Фото: eastnews.ua

На білоруському напрямку ситуація залишається повністю контрольованою.

Немає переміщення військової техніки поблизу кордону, сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Цей напрямок залишається повністю контрольованим. Хоча, звісно, ситуація дещо також напружена. Ми розуміємо, що Білорусь підтримує Росію у розв'язаній нею війні проти України, надаючи їй свою територію, постійно там відбуваються навчання", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з Білорусі: сьогодні може побільшати повітряних тривог

Польотів літаків біля кордону не фіксують, вони відбуваються вглибині Білорусі.

"Поки що підрозділи розвідки й інші, які відстежують ситуацію на цьому напрямку, не фіксують, щоб на території білорусі було вже сформоване ударне угруповання, яке може зараз здійснити вторгнення. Але ворога ніколи не можна недооцінювати, і Україна готується до розвитку будь-якої ситуації", – додав Демченко.

8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотно-тактичних навчань.

Ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці, впевнений начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Британська розвідка вважає, що нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Під виглядом спільних з Білоруссю навчань Росія нарощує авіаційне угруповання, повідомив Генштаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Яка ситуація на білоруському кордоні – Демченко розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі