субота, 21 січня 2023 08:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з Білорусі: сьогодні може побільшати повітряних тривог

Загроза з Білорусі: сьогодні може побільшати повітряних тривог
Загроза ракетних ударів Росії по Україні зберігається. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У суботу, 21 січня, підвищиться активність російської військової авіації. Це може вплинути на кількість повітряних тривог в Україні.

Міноборони Білорусі заявило про продовження масштабних льотно-тактичних навчань на всіх своїх аеродромах країни, передає пресслужба міністерства.

Стверджується, що авіація Росії та Білорусі з усіх аеродромів і військ протиповітряної оборони "продовжать виконувати завдання за призначенням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дрони" над Вінниччиною наполохали мешканців: Ігнат пояснив, що це було

"Сьогодні в рамках спільного льотно-тактичного навчання збройних сил Республіки Білорусь і Російської Федерації авіаційні підрозділи з усіх аеродромів ВПС і військ ППО Збройних Сил продовжують виконувати завдання за призначенням", - йдеться в повідомленні.

По всій території України 20 січня близько 12.40 оголосили повітряну тривогу якраз через активність російської авіації у повітряному просторі Білорусі. Інформації про пуски ракет не було.

8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотно-тактичних навчань.

Ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці, впевнений начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Британська розвідка вважає, що нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Під виглядом спільних з Білоруссю навчань Росія нарощує авіаційне угруповання, повідомив Генштаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з Білорусі: сьогодні може побільшати повітряних тривог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі