пʼятниця, 13 січня 2023 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза наступу на Київ: влада оцінила ризики від авіанавчань в Білорусі

Загроза наступу на Київ: влада оцінила ризики від авіанавчань в Білорусі
У Білорусі за кілька днів стартують спільні льотно-тактичні навчання білоруських і російських військових. Фото: facebook.com/mod.mil.by

У понеділок, 16 січня, на території Білорусі мають розпочатися спільні льотно-тактичні навчання білоруських і російських військових.

Ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці, вважає начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"В Білорусі безперервно проводяться спільні навчання угруповання білоруської армії та армії РФ. Я б не пов'язував ці навчання повітряних сил з масовими ракетними ударами. Ми можемо їх очікувати будь-коли", – зазначив Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривожні новини: Маляр заявила про перекидання мобілізованих до кордонів України

За його словами, вище військово-політичне керівництво України не виключає спроби нової хвилі наступу ворога. Дані розвідки показують, що для цього Росія готує нову хвилю мобілізації. А 150 тис. раніше мобілізованих вже проходять підготовку на полігонах, каже Попко.

Він запевнив, що Україна самостійно і за допомогою партнерів постійно моніторить ситуацію на фронтах і підготовку Росії до ймовірного повторного наступу.

"Загрозу не знімаємо поки триває війна і поки знаєте, що прогнозують нову чергу мобілізації в Росії. Поки загроза не знята. Відповідними керівниками військовими проводяться певні заходи в плані підготовки органів управління, накопичення матеріально-технічних засобів, обладнання території з метою недопущення і упередження в діях агресора", – додав Попко.

8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотно-тактичних навчань.

Британська розвідка вважає, що нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Росія готується до чергового масованого обстрілу по Україні. Удари можуть бути змішаного типу, з використанням одночасно ракет та дронів-камікадзе, повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Загроза наступу на Київ: влада оцінила ризики від авіанавчань в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі