четвер, 21 березня 2024 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили крилату ракету росіян з кулемета Browning M2: відео

ЗСУ знищили крилату ракету росіян з кулемета Browning M2: відео
ЗСУ знищили крилату ракету росіян з кулемета Browning M2. Фото: скріншот

Під час сьогоднішнього відбиття російської масованої ракетної атаки на Київ бійці мобільної вогневої групи знищили одну з ворожих повітряних цілей за допомогою великокаліберного кулемета Browning M2.

Сили оборони знищили крилату ракету Х-101 на підльоті до столиці. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк у Telegram.

"Під час нічної ракетної атаки на підльоті до столиці мобільна вогнева група Сухопутних військ вогнем з кулемета Browning M2 знищила крилату ракету противника", - розповів генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР назвали ціль масованого російського ракетного удару по Києву 21 березня

Як зазначив командувач Сухопутних військ, цей підрозділ вже не вперше знищує крилаті ракети російських окупантів.

"Навченість + злагодженість = результат", - резюмує Павлюк.

Довідка

Великокаліберні кулемети Browning M2 або Browning .50 калібру отримали свою назву від розробника Джона Браунінга наприкінці Першої світової війни. Загалом різноманітні модифікації цього кулемета широко використовувався армією США з 1920-х років по сьогодні.

Для сучасної піхотної модифікації використовуються Browning Machine Gun, Cal. .50, M2, HB, Flexible. Як вказується у відкритих джерелах, цей кулемет ефективний проти піхоти, неброньованого та легкоброньованого транспорту, човнів та літаків на низьких висотах. Як показали українські військові - ще і проти ракет.

У ніч на 21 березня росіяни атакували Україну двома балістичними/аеробалістичними ракетами "Іскандер-М" (KN-23)/Х-47М2 "Кинджал", а також 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Знищили 31 ракету. З них дві балістичні та 29 крилатих.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили крилату ракету росіян з кулемета Browning M2: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі