четвер, 21 березня 2024 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на черговий масований ракетний обстріл Києва

Зеленський відреагував на черговий масований ракетний обстріл Києва
Президент Володимир Зеленський відреагував на черговий ракетний обстріл Києва. Фото: скріншот

Президент Володимир Зеленський відреагував на черговий ракетний обстріл Києва, який окупанти влаштували у ніч проти 21 березня.

Вкотре наголосив, що Україна потребує більше систем ППО. Про це глава держави написав у Telegram.

"Нова російська ракетна атака проти Києва. Понад 30 ракет збито, зокрема аеробалістичну. Постраждали люди. Усім надається необхідна допомога. Щодня, щоночі такий терор", - написав.

Зеленський наголосив, що світова єдність здатна зупиняти цей терор, коли допомагає Україні системами ППО.

"Немає в російських терористів таких ракет, які могли б оминути захист Patriot та інших провідних світових систем. Зараз цей захист потрібен тут, в Україні. Від Києва до Харкова, від Сум до Херсона, від Одеси до Донеччини. Це цілком можливо, якщо в партнерів буде достатньо політичної волі", - наголосив він.

Зеленський ще раз наголосив, що Україні потрібна підтримка партнерів.

"Ми повинні показати, що терор завжди у програші. Ми повинні довести Росії, що вона буде змушена змиритися з нормальним вільним життям в Україні. Нам потрібна підтримка партнерів. І я вдячний усім у світі, хто дійсно допомагає", - підкреслив президент.

У ніч на 21 березня росіяни атакували Україну двома балістичними/аеробалістичними ракетами "Іскандер-М" (KN-23)/Х-47М2 "Кинджал", а також 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Знищили 31 ракету. З них дві балістичні та 29 крилатих.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на черговий масований ракетний обстріл Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі