четвер, 12 січня 2023 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Тривожні новини: Маляр заявила про перекидання мобілізованих до кордонів України

Тривожні новини: Маляр заявила про перекидання мобілізованих до кордонів України
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила тривожні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.uа

Російське командування посилює свої окупаційні війська в Україні.

У прикордонні райони та зони бойових дій перекидають мобілізованих, які проходили навчання на полігонах Росії та Білорусі, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 12 січня з посилання на українську розвідку.

За її даними, на 10 січня у складі російських військ, з урахуванням резерву, діють близько 280 формувань. Минулого тижня їх було 250.

Маляр зазначила, що противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знищила мир: Зеленський показав фото зруйнованої ворогом України

"Найвища активність ворога відмічається на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках", – уточнила вона.

За словами посадовиці, противник здійснює ротацію підрозділів у складі регіонального угруповання військ на території Білорусі.

Обстановка у районах ведення бойових дій залишається "складною", каже Маляр.

"В умовах відсутності необхідної кількості технічно готової бойової техніки Кремль активно використовує людський ресурс для досягнення успіхів на полі бою", – додала вона.

Раніше керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов підтвердив, що нова хвиля мобілізації в Росії намічена на 5 січня. Таке рішення кремлівський режим прийняв через брак живої сили на фронті.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що на початку січня Росія має намір ввести воєнний стан, закрити кордони та почати нову хвилю мобілізації. Він закликав росіян покидати країну, зробивши вибір між життям за межами РФ та смертю незрозуміло за що.

Зараз ви читаєте новину «Тривожні новини: Маляр заявила про перекидання мобілізованих до кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі