пʼятниця, 30 грудня 2022 15:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов повідомив дату нової хвилі мобілізації в РФ

Буданов повідомив дату нової хвилі мобілізації в РФ
Начальник ГУР Кирило Буданов повідомив, що у РФ ухвалили рішення розпочати чергову хвилю мобілізації. Фото: ГУР

Нова хвиля мобілізації в Росії запланована на 5 січня 2023 року.

Таке рішення прийняло через брак живої сили. Про це в інтерв'ю ВВС повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, росіяни мають величезні проблеми як із комплектуванням уже існуючих підрозділів через високі втрати в бойових діях, так і при формуванні нових підрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я вивчав історію двох чеченських воєн" ‒ головнокомандувач ЗСУ сказав про плани ворога

Буданов зазначив, що противнику вже не вистачає живої сили для війни проти України, а тому у РФ ухвалили рішення розпочати чергову хвилю мобілізації з 5 січня.

"У планах стоїть це число. Їм доведеться розпочинати нову хвилю мобілізації навіть з урахуванням того факту, що минула мобілізація, яка нібито закінчилася, не припинялася, людей мобілізують повним ходом", – повідомив Буданов.

Влада Російської Федерації розглядає питання щодо оголошення в країні загальної мобілізації.

Не виключено, що Кремль закриє кордони для виїзду з РФ чоловіків віком до 65 років, заявив 21 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у ефірі національного телемарафону.

Данілов додав, що агресора давно потрібно було огородити парканом.

Зараз ви читаєте новину «Буданов повідомив дату нової хвилі мобілізації в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі