середа, 21 грудня 2022 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін може закрити кордони, у РФ розглядають загальну мобілізацію – РНБО

Путін може закрити кордони, у РФ розглядають загальну мобілізацію – РНБО
З Росії можуть перестати випускати чоловіків віком до 65 років. Фото: eastnews.ua

Влада Російської Федерації розглядає питання щодо оголошення в країні загальної мобілізації.

Не виключено, що Кремль закриє кордони для виїзду з РФ чоловіків віком до 65 років, заявив 21 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Є інформація, що для росіян можуть взагалі перекрити всі кордони, не випускати взагалі чоловіків до 65 років за межі цієї країни. Я вважаю, що так треба було зробити давно", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у Мінську стрибав сходами не спонтанно, йому порадили це зробити – Данілов

Данілов додав, що агресора давно потрібно було огородити парканом.

"І якщо б цивілізований світ приймав цивілізовані правила, то вони б Російську Федерацію давно б мали вже закрити раз і назавжди, аби жоден літак, жоден автомобіль з території цієї країни взагалі не мав права виїжджати. Там на сьогоднішній день розглядається питання загальної мобілізації", – наголосив секретар РНБО.

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для агресії проти України. Російський ворог знову піде на Київ. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю британському виданню The Economist.

Сполучені Штати Америки не бачать ознак підготування наступу росіян на Київ. Але там уважно стежать за ситуацією, сказав представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про проведення в Росії так званої часткової мобілізації. Офіційно планували мобілізувати біля 300 тис. росіян. Вже за кілька тижнів було оголошено про припинення мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Путін може закрити кордони, у РФ розглядають загальну мобілізацію – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі