четвер, 15 грудня 2022 15:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Я вивчав історію двох чеченських воєн" ‒ головнокомандувач ЗСУ сказав про плани ворога

"Я вивчав історію двох чеченських воєн" ‒ головнокомандувач ЗСУ сказав про плани ворога
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав, що відбувається у Росії. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для агресії проти України.

Російський ворог знову піде на Київ. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю британському виданню The Economist.

"Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", ‒ сказав генерал.

У Росії "мобілізація спрацювала", сказав Залужний.

"Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати", ‒ заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія сказала, що має бути з Росією після війни

"Я вивчав історію двох чеченських воєн - все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб", ‒ сказав Залужний.

РФ збирає росіян та озброєння для нового наступу, пише The Economist.

Вже в січні, а скоріше навесні, ворог може розпочати великий наступ із Донбасу на сході, з півдня чи з Білорусі, повідомляють.

Росіяни, як і під час Другої світової війни, десь за Уралом готують нові ресурси, сказав Залужний.

Сказав про ворога: "Бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами, як це робив Жуков (радянський воєначальник часів Другої світової війни. ‒ Gazeta.ua ), це все одно не принесе бажаного результату".

З повідомлень західних джерел, командувач російськими окупаційними військами в Україні генерал Сергій Суровікін завжди розглядав конфлікт з Україною як багаторічний.

Російські війська можуть спробувати повторити масштабний наступ на Україну у січні-лютому, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У РФ планують провести нову хвилю мобілізації у січні, повідомляв начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «"Я вивчав історію двох чеченських воєн" ‒ головнокомандувач ЗСУ сказав про плани ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі