субота, 18 травня 2024 19:20

Президент Грузії наклала вето на російський закон "про іноагентів", але є нюанс

Президент Грузії наклала вето на російський закон "про іноагентів", але є нюанс
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на скандальний закон про іноагентів. Фото: Getty Images

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на скандальний закон про іноагентів.

Але грузинський парламент може подолати вето президента та остаточно схвалити документ. Про це повідомляє грузинське агентство SOVA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Грузинська влада готова вбивати активістів", - розповідь учасника протестів у Тбілісі

"Сьогодні я наклала вето на "російський" закон. Цей закон по своїй суті і по своєму духу - російський закон, який суперечить нашій конституції і суперечить всім європейським нормам, настільки, що є перешкодою нашому європейському шляху", - заявила Зурабішвілі у зверненні до грузинського народу.

За її словами, документ з президентським вето повернуть грузинському парламенту сьогодні.

"Цей закон не підлягає ні змінам, ні вдосконаленню, і тому, дуже просте вето - цей закон має бути скасований", - наголосила президент Грузії.

15 квітня у парламенті Грузії почали обговорення суперечливого проєкту "Про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом "про іноагентів". Нещодавно цей закон був ухвалений у першому читанні.

Грузинська влада вже намагалася схвалити цей проєкт навесні 2023 року, але змушена була відкликати його під тиском масштабних протестів і позиції Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Президент Грузії наклала вето на російський закон "про іноагентів", але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі