понеділок, 15 квітня 2024 17:25

Які закуски приготувати на Великдень: три смачні оригінальні страви
5

З наближенням свята Великодня господині формують святкове меню. першим, що ставлять на стіл - закуски.

Gazeta.ua пропонує три оригінальні та смачні рецепти закусок, які не лише урізноманітять ваше застілля, а й здивують смаками.

Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу

Автор: instagram
   Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу
Сирні кекси з зеленим кремом до великоднього столу

Ця яскрава закуска буде ідеальним доповненням до святкового столу. Рецептом поділилась в Instagram фудблогерка Валерія Велігура.⠀ ⠀


Інгредієнти (на 6 шт.):

Для кексів:

2 яйця

150 мл кефіру

100 г сиру Grana Padano від Zanetti

120 г борошна

1 ч.л. розпушувача

дрібка солі ⠀ ⠀


Для крему:

250 г вершкового сиру

1 авокадо

1 ч.л. лимонного соку ⠀ ⠀


Для прикраси:

6 перепелиних яєць

мікрогрін

сир Grana Padano від Zanetti ⠀.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдасться з першого разу: спробуйте найпопулярніший рецепт паски Дарії Цвек

Як приготувати

Кекси:

Поєднуємо яйця, кефір, натертий на дрібній терці сир, борошно, розпушувач та сіль. Заповнюємо форми на 2/3 та випікаємо кекси у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.⠀ ⠀


Крем:

Авокадо пробиваємо блендером до стану пюре. Поєднуємо вершковий сир, пюре авокадо, лимонний сік та збиваємо міксером до однорідної маси. ⠀ ⠀


Охолоджені кекси покриваємо кремом та прикрашаємо перепелиними яйцями, мікрогріном та сиром.

Лаваш із запеченою свининою та сиром Сулугуні

Автор: instagram
  Лаваш із запеченою свининою
Лаваш із запеченою свининою

Інгредієнти

2 лаваші

300 г запеченої домашньої свинини

50 г вершкового масла

300 г (1 брусок) сиру "Сулугуні"

100 г злегка обсмажених печериць.

Як приготувати

Лаваші змастіть вершковим маслом

Викладі по черзі нарізану соломкою свинину, слайсами - гриби. Сир потріть на тертці. Все викладіть рівномірно по лаваші і закрутіть рулетом. Поріжте на порційні шматки та обсмажте на грилі чи у бутербродниці. Поєднання саме цих інгредієнтів є ідеальним по смаку та аромату.

Автор: instagram
  Закуска "Моркви"
Закуска "Моркви"

Повітряне тісто з хрумкою скоринкою у поєднанні з ніжною сирною начинкою і зеленню оцінять всі.

Інгредієнти (на 6 шт.):

~250 листково-дріжджового тіста

3 шт. плавленого сиру

3 шт. варених яйця

2-3 зубчика часнику

3 ст.л. майонезу @torchyn.ukraine

1 ч.л. гірчиці @torchyn.ukraine

зелень
.

Як приготувати

З пергаменту вирізаємо кола діаметром 20 см. Робимо надріз, згортаємо та закріплюємо. Зручніше всього - степлером.

Розморожуємо та розкачуємо тісто. Нарізаємо на смужки та обмотуємо ними підготовлені форми. Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.

Для начинки: на дрібній терці натираємо плавлений сир, яйця та часник. Додаємо майонез, гірчицю, сіль, перець та подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо та заповнюємо "моркви". Прикрашаємо зеленню та подаємо.

Якщо спробуєте жульєн по цьому рецепту, то більше не захочете його готувати традиційним способом.

А запікається він з макаронами.

⠀


Зараз ви читаєте новину «Які закуски приготувати на Великдень: три смачні оригінальні страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі