четвер, 04 квітня 2024 15:59

Так жульєн ви ще не готували: спробуйте нетрадиційний рецепт

Так жульєн ви ще не готували: спробуйте нетрадиційний рецепт
Жульєн для ситної вечері: як нетрадиційно приготувати коронну страву сімейного застілля Фото: Instagram

Якщо спробуєте жульєн по цьому рецепту, то більше не захочете його готувати традиційним способом.

А запікається він з макаронами. Як саме його готувати показала фудблогерка з ніком anny.cooking в Іnstagram.

Інгредієнти на порцію для 2-х:

1 маленька цибуля

1 зубчик часнику

1 куряче філе

~ 8-10 печериць

250 г вершків 30-33%

30 г вершкового масла

200 г пасти @lapasta_ua

твердий сир/моцарелла/брі

сіль, перець, мускатний горіх, орегано

Як приготувати

Спершу наливаємо олію на пательню і розтоплюємо вершкове масло. Додаємо нарізану кубиками цибулю та курочку. Смажимо до їх готовності.

Далі додаємо печериці, часник та інші спеції. Підсолюємо. Вливаємо жирні вершки, хоча можна брати сметану 30% жирності і все прогріваємо до загустіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазанья стане родзинкою вечері: як приготувати ситну страву для всієї сім'ї

Відварюємо пасту твердих сортів пшениці. Викладаємо її у форму, як на відео. Зверху накриваємо жульєном. Присипаємо сиром і запікаємо при 200 градусах - 10-15 хв. до золотистої скоринки. Прикрашаємо свіжим базиліком і можна смакувати.

Поради

Щоб не згорталися вершки, вливайте їх помаленьку на пательню активно мішаючи.

Підігрійте вершки перед використанням. Обирайте жирні вершки від 30%.

Не кипʼятіть страву довго. Прогріваємо, вершки загусли і знімаємо з вогню.

Вдома щохвилини українці можуть залишитися без електроенергії. Кулінар Євген Клопотенко розповів, яку їжу можна готувати й без електроприладів.

Ділимось п'ятьма рецептами закусок, салатів, сандвічів та бутербродів, які не тільки дуже просто зробити, а й допоможуть пережити темні часи зі смаком.

Зараз ви читаєте новину «Так жульєн ви ще не готували: спробуйте нетрадиційний рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі