вівторок, 02 квітня 2024 14:19

П'ять поживних страв, які легко приготувати в період блекауту
5

Вдома щохвилини українці можуть залишитися без електроенергії. Також урядовці просять економити на споживанны електрики, щоб стабілізувати роботу енергосистеми.

Кулінар Євген Клопотенко розповів, яку їжу можна готувати й без електроприладів.

Ділимось п'ятьма рецептами закусок, салатів, сандвічів та бутербродів, які не тільки дуже просто зробити, а й допоможуть пережити темні часи зі смаком.

Закуска з сиром фета

Автор: klopotenko
  Закуска з сиром фета
Закуска з сиром фета

Подбайте про те, щоб сир фета завжди був вдома про запас. Він ідеально поєднується з безліччю різноманітних овочів та з зеленню. За нашим рецептом закуску з сиром фета, оливковою олією та соком лимона можна приготувати буквально за хвилину.

200 г сиру фета

2 ст. л. оливкової олії

сік ½ лимона

перець до смаку

Візьміть глибоку миску, викладіть у неї сиру фета.

Вичавіть сік лимона та додайте до сиру.

Розімніть виделкою сир фета з лимонним соком і додайте мелений перець.

Салат Коул Слоу

Автор: klopotenko
  Салат Коул Слоу
Салат Коул Слоу

Салат Коул Слоу - дивовижний. В ньому лише білокачанна капуста, свіжа морква та заправка на основі сметани. Але, повірте, смак перевершить усі ваші сподівання. Єдине, що знадобиться - це запастися особливою терткою. Всі овочі мають бути нарізані однаковими тоненькими смужками. У цьому секрет смаку цієї простої страви.

1 велика морква

400 г білокачанної капусти

50 г сметани не менше 20%

6 г солодкої гірчиці

6−10 г тертого або консервованого хріну

сіль та перець до смаку.

Підготуйте овочі для салату. Моркву помийте та почистьте. Наріжте тонкою соломкою за допомогою ножа або спеціальної економки з зубчиками.

 Капусту помийте та наріжте тонкою соломкою, використовуючи ніж. Бажано, щоб вона вийшла довгою. Складіть овочі в глибоку миску.

Соус. Корінь хрону натріть на дрібній тертці. Якщо у вас є консервований, використовуйте його.

Перекладіть в невеличку мисочку, додайте сметану та солодку гірчицю.

Посоліть та поперчіть до смаку.

Перемішайте та заправте салат.

Коул Слоу бажано залишити на годину чи навіть дві, аби соус пом'якшив смак капусти.

Клаб-сандвіч з шинкою та соленими огірками

Автор: klopotenko
  Клаб-сандвіч з шинкою та соленими огірками
Клаб-сандвіч з шинкою та соленими огірками

Він може замінити повноцінний прийом їжі. Про всяк випадок у холодильнику тримайте хліб для тостів, відварені в круту яйця, шматочки заздалегідь підсмаженої курки чи консервований тунець і майонез. Голодними точно не залишитеся.

200 г шинки

100 г червоної цибулі

50 г листя салату

6 шматків хліба для тостів

2 солоних огірки

60 г крем-сиру

1 ч. л. гострої гірчиці

Підготуйте всі інгредієнти для клаб-сандвіча з шинкою. Шинку поріжте тонкими шматочками.

Промийте під струменем холодної води листя салату та просушіть його на рушнику або струсіть воду за допомогою спеціальної сушарки для зелені. Листя має бути сухим.

Огірок і червону цибулю наріжте все тонкими кружечками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постимо і набираємося вітамінів: як приготувати весняний салат з ароматних пагонів редиски

Шматочок хліба для тосту змастіть тонким шаром крем-сиру з гірчицею, викладіть листя салату, шматочки шинки, цибулю, кружечки огірка і накрийте другим шматком хліба. Змастіть його зверху крем-сиром і знову викладіть салат, цибулю, солоний огірок і шинку.

Накрийте клаб-сандвіч третім шматком хліба, змазаним крем-сиром і щільно притисніть. Розріжте сандвіч на дві частини.

Закуска з лаваша, тунця та водоростей норі

Автор: klopotenko
  Закуска з лаваша, тунця та водоростей норі
Закуска з лаваша, тунця та водоростей норі

Якщо ви давно не були на морі, то ця страва нагадає вам його аромат. Все завдяки двом важливим інгредієнтам - консервованому тунцю та листям водоростей норі. Ще така закуска з лаваша, тунця та норі на смак нагадає вам знамениті японські роли. В оригінальному рецепті лаваш ми радимо підсмажувати, але, повірте, страва добре смакуватиме і холодною.

2 лаваша  

2 листа водоростей норі   

200 г крем-сиру  

2 огірка  

1 банка тунця  (80 г)

Огірки поріжте поздовжніми смужками. За бажанням можете очистити шкірку.

Лаваші розпакуйте з герметичного пакування. Розгорніть та поріжте шматочками по розміру норі.   

Скропіть листи норі невеликою кількістю води, щоб вони стали еластичними та добре загорталися. Розкладіть на лаваш. Змастіть листи норі тонким шаром крем-сиру.

На крем-сир розкладіть смужки порізаного огірка.

Тунець розімніть виделкою та тонким шаром розподіліть на лаваші.

Заверніть лаваш у вигляді ролу та підсмажте на решітці  грилю по хвилині з кожного боку. Можна використати електрогриль чи пательню гриль. Подавайте закуску до столу ще теплою. 

Сальса с авокадо

Автор: klopotenko
  Сальса з авокадо
Сальса з авокадо

Якнайкраще сальса з авокадо підходить для споживання на вечерю, бо страва ця легка та проста.

1 середній спілий авокадо

5 томатів чері 

5-10 г перцю чилі

½ середньої червоної цибулі 

10 гілочок кінзи

1 лайм (сік)

1 ст. л. оливкової олії

сіль до смаку

Авокадо розріжте на дві половини, вийміть кісточку та очистьте від шкірки. Поріжте дрібними кубиками. Перекладіть у глибоку миску та одразу додайте сік одного лайма. Це потрібно для насиченого смаку та щоб авокадо не окислювалося й не чорніло.

Візьміть томати чері, помийте та поріжте кубиками приблизно такого ж розміру як і авокадо.

Очистьте цибулю та перець чилі. Порубіть з гілочками кінзи. Усі інгредієнти перекладіть у миску з авокадо.

Додайте сіль до смаку та оливкову олію. Перемішайте та подавайте до столу.

Паста з тунцем і помідорами - дуже швидка й вишукана страва. На її приготування ви витратите буквально 15 хвилин. Треба лише зварити макарони, приготувати простий соус і змішати це все з консервованим тунцем

Щодо тунця, то обирайте консерву шматочками. На цю порцію вам знадобиться дві маленькі баночки. Краще, якщо риба буде у власному соку, а не в олії. Так страва не буде надто жирною.

Зараз ви читаєте новину «П'ять поживних страв, які легко приготувати в період блекауту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі