Солодка картопля дивує не лише смаком, а й корисними властивостями. Йдеться про батат.
Цей плід має багатий хімічний склад, який добре впливає на організм.
Тому варто навчитися готувати його так, щоб страва сподобалася навіть дітям.
Як смачно запекти батат
Інгредієнти
батат (скільки плануєте готувати);
вершкове масло (залежно від кількості солодкої картоплі);
трохи лимонного соку;
пряні трави;
щіпка солі, коріандру та чорного перцю.
Як приготувати
Найкраще батат просто помити якомога ретельніше, не забувши при цьому використовувати губку (абразивну її частину). Після цього підсушуємо батат від надлишку вологи.
Застилаємо лист пергаментом, скроплюємо невеликою кількістю олії і готуємо в духовці протягом півгодини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняна дієта: як схуднути за короткий проміжок часу
Після цього потрібно солодку картоплю розрізати на дві частини, приправити, обдати невеликою кількістю соку лимона і солі, обробити вершковим маслом.
За відсутності електроенергії та води більшість їсть лише бутерброди з ковбасою, а не продукти, які насичують і дають користь. Однак кожному щодня потрібні всі макронутрієнти - білки, жири та вуглеводи.
Можна заздалегідь запекти картоплю або батат. Це крохмалисті коренеплоди, які містять складні вуглеводи, клітковину, вітаміни групи В, С та каротиноїди (попередники вітаміну А). Холодна печена картопля/батат дуже корисна, бо там утворюється резистентний крохмаль, який є їжею для бактерій нашого кишківника.
Коментарі