понеділок, 10 червня 2024 18:55

Лазанья стане родзинкою вечері: як приготувати ситну страву для всієї сім'ї

Лазанья стане родзинкою вечері: як приготувати ситну страву для всієї сім'ї
Простий рецепт лазаньї від фудблогера Фото: Instagram

Коли бажаєте приготувати смачну, ситну та ароматну вечерю, згадайте про лазанью. По дорозі додому купіть листи для лазаньї і м'ясного фаршу. Ще трохи інгредієнтів і ви вразите рідних вишуканою вечерею.

Рецептом поділилась поділилась фудблогерка з ніком anny.cooking.

Лазанья: рецепт

Інгредієнти:

300 г фаршу(курячий/свинина-яловичина)

1 середня цибуля

1 середня морква

2 зубчики часнику

~ 350 мл томатів у власному соку чи 2 ст.л. томатної пасти + 0,5 л води)

200 мл води

сіль, перець, італійські трави

листи лазаньї

соус бешамель або куплений ~ 300 мл

моцарелла, твердий сир

Як приготувати

Для болоньєзе нарізану цибулю підсмажуєте до прозорості. Додаєте фарш. Смажите декілька хвилин розбиваючи грудочки. Додаєте моркву, часник, томати в соку, воду, і закриваєте кришкою. Залишаєте тушитись на годину на найменшому вогні. Час від часу помішуйте, і за необхідності можна долити трішки води. Після тушкування солимо, перчимо, додаємо італійські трави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за хвилини: як приготувати ароматні сирні вафлі з зеленню

Збираємо лазанью: форму змащуємо маслом, додаємо 2 ст.л. соусу бешамель, зверху листи лазаньї, приблизно по 3 ст.л. болоньєзе, 3 ст. л. бешамелю і так чотири шари лазаньї викладаємо. Зверху присипаємо нарізаною моцареллою, сиром і заливаємо залишками бешамеллю.

Запікаємо при 200 градусах 30 хвилин. Саме стільки часу треба, щоб листи лазаньї дійшли до готовності. Звертайте увагу на пакування листів. Там написано чи потрібно їх відварювати чи ні. Якщо цих листів немає, замініть їх лавашем.

Запіканка з капусти з сиром - швидка та корисна вечеря.

Ця повноцінна страва можна подаватися як самостійно, так і до м'яса чи риби. Капустяно-сирна запіканка виходить смачною, соковитою, ніжною, простою в приготуванні.

Зараз ви читаєте новину «Лазанья стане родзинкою вечері: як приготувати ситну страву для всієї сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі