середа, 11 січня 2023 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка назвала мету перекидання авіації РФ в Білорусь

Британська розвідка назвала мету перекидання авіації РФ в Білорусь
Росія перекидає в Білорусь авіацію. Британська розвідка оцінила загрозу. Фото: ілюстративне, розміщене на ukrinform.ua

Хоча Росія утримує велику кількість військ у Білорусі, вони навряд чи становлять реальну наступальну силу.

Нове розгортання російської авіації не є підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Тwitter 11 січня.

Розвідка країни нагадала, що 8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення спільних російсько-білоруських тактичних льотних навчань, які відбудуться на території країни з 16 січня по 1 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач обороною Києва оцінив загрозу з боку Білорусі

На 8 січня авіалюбителі зафіксували прибуття у Білорусь загалом 12 вертольотів підтримки Мі-8 та ударних вертольотів Мі-24 і Ка-52. Деякі з них з маркуванням "Z" приземлилися на авіабазі в Мачулищах під Мінськом.

"Нове розгортання російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України. Хоча Росія утримує значну кількість військ у Білорусі, вони здебільшого залучені у навчаннях. Вони навряд чи становлять реальну наступальну силу", – йдеться в огляді.

Голова Миколаївської області Віталій Кім розповів про підготовку Росією нової ракетної атаки по Україні. За його словами, ворог готуватиме новий масований ракетний удар. Але точної інформації про підготування атаки найближчим часом немає.

Росіяни вже підіймали в повітря кілька бомбардувальників, але для удару цього недостатньо, сказав КІм.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка назвала мету перекидання авіації РФ в Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі