понеділок, 09 січня 2023 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Командувач обороною Києва оцінив загрозу з боку Білорусі

Командувач обороною Києва оцінив загрозу з боку Білорусі
Командувач угрупуванням сил та засобів оборони столиці Олександр Павлюк вважає, що загроза вторгнення з Білорусі поки малоймовірна. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Загроза вторгнення в Україну з боку Білорусі залишається малоймовірною, попри стягування росіянами на територію країни військової техніки та заплановані спільні навчання.

Військово-промисловий комплекс Росії не має достатніх можливостей для розконсервації озброєння та техніки, тому противник стягує свій "брухт" на білоруському напрямку. Про це заявив командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк в Telegram 9 січня.

"Для її відновлення (техніки. – Gazeta.ua) потрібен час, а також значні сили та засоби. Відомо, що до робіт з відновлення військової техніки, що прибула з Росії, залучаються білоруські військовослужбовці", – зазначив Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко проведуть навчання

Він наголосив, що наші Сили оборони уважно стежать за переміщеннями ворога та відстежують потенційні загрози, які можуть бути пов'язані зі спільними льотними навчаннями сил РФ та Білорусі з 16 січня по 1 лютого.

"Ми знаємо, де ворог розміщує особовий склад та техніку. Ми готові до різних сценаріїв, але загроза вторгнення з боку Білорусі на сьогодні залишається малоймовірною", – додав Павлюк.

За даними українського Генштабу на ранок 9 січня, значна кількість озброєння та військової техніки, яка прибуває до Білорусі з РФ для навчання особового складу противника, – знята з тривалого зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Командувач обороною Києва оцінив загрозу з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі