пʼятниця, 22 березня 2024 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Масована ракетна атака: повідомляють про влучання у кількох областях
Оновлено

На Вінниччині, у Харкові та Дніпрі унаслідок атаки росіян на світанку 22 березня сталося влучання в об'єкти критичної інфрастуктури

Ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет, заявив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

У Харкові та Дніпрі після обстрілів зникла електроенергія.

"Окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють", - йдеться у повідомленні очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Крім того, через прильоти зникла енектроенергія у Дніпрі. У місті лунають нові вибухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна тривога оголошена по всій Україні: вибухи в Харкові, Запоріжжі, Кривому Розі

У Кривому Розі також є влучання в об'єкти критичної інфраструктури.

"Комбінована атака ворожими ракетами та "Шахедами". Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури Кривого Рогу. Де є можливість - краще набрати води та підзарядити гаджети та павербанки. Нагадую, що у місті працює 213 Пунктів незламності, в яких усе є", - у Telegram повідомив керівник Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Запроваджено графіки аварійних відключень. Лікарні та інші об'єкти інфраструктури, де це можливо, переходять на генератори, додав він.

На Запоріжжі повідомляють про влучання в дамбу ДніпроГЕС. За повідомленням моніторингових каналів, відбулося влучання ракетою РФ по дамбі ДніпроГЕС. Окупанти анонсували цей удар кілька днів тому. Офіційна інформація уточнюється.

"ДніпроГЕС стоїть. Більше інформації повідомлять пізніше", - заявив голова Центру протидії дезінформації.

Рух автодорожнім переїздом дамби Дніпровської ГЕС повністю обмежений.

 

ОНОВЛЕНО 7:00

Ворог вчергове завдав удару по Хмельниччині.

"Просимо до відбою тривоги залишатися в укриттях. Зберігайте інформаційну тишу. Деталі згодом", - написали в ОВА.

У Хмельницькому є жертви і постраждалі в результаті ракетної атаки РФ. Були попадання в житлові будинки та об'єкти інфраструктури, повідомив мер міста.

На Львівщині у Золочівському районі спалахнула пожежа у лісовому масиві. Попередньо від падіння уламків дрона-камікадзе росіян, який збили Сили ППО. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило", - написав він.

ОНОВЛЕНО 7:30

Внаслідок атаки на Івано-Франківщину є влучання по об'єкту критичної інфраструктури.

Окупанти атакували Прикарпаття дронами і ракетами, є приліт. Постраждала жінка. Є пошкодження. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано. На місці влучання працюють рятувальники ДСНС.

Вночі ворог завдавав ударів по всій території країні, зокрема і по Полтавщині. Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряним цілям у Кременчуцькому районі.

Ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. На Полтавщині застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Ситуація на контролі. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

Російські бомбардувальники Ту-95МС здійснили пуски крилатих ракет із району Каспійського моря. Ту-95 вважається основним стратегічним ракетоносцем Повітряно-космічних сил РФ. Він призначений для знищення стратегічних об'єктів за будь-яких погодних умов та в будь-який час. Літак може нести до шести ракет у внутрішній барабанній установці.

Зараз ви читаєте новину «Масована ракетна атака: повідомляють про влучання у кількох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі