субота, 24 грудня 2022 16:33

Газовий пальник для приготування їжі ‒ як обрати й безпечно користуватися

Газовий пальник для приготування їжі ‒ як обрати й безпечно користуватися
В умовах постійних відключень світла може стати в нагоді газовий туристичний пальник. Фото: drohobych.city

Непоганим рішенням в умовах постійних вимкнень світла може бути придбання туристичного газового пальника.

Але користуватися ними потрібно обережно й дотримуватися певних правил, пише Gazeta.ua.

Загалом туристичні пальники прості й зручні в використанні. Вони легкі, не засмічуються, не мають неприємного запаху. Пальники бувають кількох видів: газові, рідкопаливні, що працюють на бензині або керосині, і мультипаливні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради

Їхня потужність також різна, тому, купуючи пальник, варто розраховувати, на яку кількість людей готуватимете їжу.

Газовим туристичним пальником не можна користуватись у приміщенні, яке не провітрюється або під тентом. Оскільки є загроза отруїтися чадним газом. Не варто також ставити пальник на протягу, бо вогонь може перекинутися на найближчі предмети.

Найчастіше для пальників використовують балони з трьома видами газу: пропаном, бутаном та ізобутаном. Для холодного зимового періоду краще брати ізобутан. Він краще горить за низької температури й менш вибухонебезпечний. У техпаспорті пристрою можна знайти інформацію про витрату пального.

Ціни на пальники нині коливаються від 500 грн і вище. Найпотужніші можуть коштувати близько 8 тис. грн.

У нас час в Україні піч або камін можна використовувати не лише для інтер'єру чи обігріву. Якщо нині, коли електроенергія зникає раптово і надовго, ви маєте піч чи камін, де можна розпалити дровами, то точно не залишитесь без гарячої їжі. Досвідом використання дров'яних печей діляться британці у виданні Еxpress.co.uk.

У нинішніх умовах потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованою їжею на такі випадки. Gazeta.ua зібрала поради, як приготувати супи, каші, пюре без світла.

Зараз ви читаєте новину «Газовий пальник для приготування їжі ‒ як обрати й безпечно користуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі