четвер, 16 лютого 2023 01:00

Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради

Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради
Під час відключень світла важливо вберегти продукти від псування. Фото: galka.if.ua

У нинішніх умовах, коли тривалі відключення електроенергії стали нормою, зберегти вдома запас продуктів стало неабиякою проблемою.

Холодильник та морозильна камера тепер допоможе мало. У Держпродспоживслужбі підготували низку рекомендацій, що дозволять максимально зберегти продукти при тривалих відключеннях світла та харчуватися безпечно.

Насамперед потрібно зробити необхідний запас питної води. А на перспективу ‒ уточнити на електронній мапі ‒ де знаходяться найближчі до вашої домівки бювети. У Київській міській держадміністрації запевняють, що на випадок відключень їх вмикатимуть за допомогою генераторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світла може не бути 10-12 годин: в Раді розповіли про найгірший сценарій

"При купівлі продуктів у магазинах, віддавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника. Це можуть бути сирокопчені ковбаси, молоко тривалого зберігання в тетрапаках тощо. Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання ‒ хліб, печиво, бублики, консерви", ‒ йдеться у повідомленні.

Фахівці також радять готувати їжу у невеликій кількості, щоб не потрібно було її довго зберігати.

Можна також придбати термопакети з холодоелементами та завжди тримати їх під рукою. За можливості запас гарячих напоїв можна робити в термосах.

Щоб продукти довше зберігалися у холодильнику без електрики, намагайтеся його рідше відкривати. У холодну пору продукти можна зберігати на балконі. При цьому слід врахувати, що продукти, які швидко псуються, зазвичай зберігають при температурі +4℃.

Після ракетних ударів майже половина енергосистеми України виведена з ладу. Тому ми потребуємо додаткової підтримки від європейських партнерів. Як у сфері енергетики, постачання обладнання, так і додаткового фінансування. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Києві може статися повне відключення електрики. Столиця зараз відмовилась від аварійних відключень електроенергії та перейшла до планових, сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю телеканалу "Київ".

Зараз ви читаєте новину «Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі