понеділок, 02 вересня 2024 00:30

Звички, які скорочують життя: що змінити у ранковому ритуалі

Звички, які скорочують життя: що змінити у ранковому ритуалі
Три ранкові звички, які скорочують життя Фото: pinterest

Щоранку ми починаємо день із певних ритуалів, які здаються невинними. Проте деякі з цих звичок можуть негативно впливати на здоров'я та навіть скорочувати тривалість життя.

Дізнайтеся, які ранкові звички варто переглянути, щоб зберегти здоров'я і уникнути розвитку хронічних захворювань, пов'язаних із передчасною смертю.

Пропуск сніданку впливає на метаболізм

Дослідження показало, що учасники, які віддавали перевагу ситному сніданку, спалювали майже вдвічі більше калорій протягом дня. Крім того, любителі сніданку мали нижчий рівень цукру в крові та інсуліну. Інший аргумент на користь сніданку: він скорочує ризик розвитку ожиріння, який здатний скоротити тривалість життя на 14 років, заявили в NIH.

Крім того, в ході дослідження, було встановлено, що любителі пропускати сніданок мали на 87% більший ризик смерті, пов'язаної із серцево-судинними захворюваннями.

Вживання бекону

Дослідження, показало, що вживання всього одного шматочка бекону (обробленого м'яса) на день (25 г) збільшує ризик розвитку колоректального раку на 20%. У п'ятирічному експерименті взяли участь майже півмільйона жителів Великобританії віком від 40 до 69 років. За даними Американського онкологічного товариства, 37% пацієнтів з колоректальним раком мають нижчі шанси прожити понад п'ять років після встановлення діагнозу.

Неправильний сік на сніданок

Згідно з дослідженням, збільшення споживання фруктових соків на півчашки або більше на день підвищує ризик розвитку діабету на 16%, що знаходиться в десятці основних причин ранньої смертності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким має бути корисний сніданок: Світлана Фус назвала свій варіант

Вчені радять замінити сік на свіжі фрукти, що містять набагато більше клітковини.

Шанувальники грейпфрутового соку також повинні пам'ятати, що його не можна поєднувати з прийомом ліків, особливо для зниження холестерину або тиску.

Якщо ви стежите за вагою або в процесі схуднення, важливо не пропускати сніданок. Саме перший прийом їжі заряджає вас енергією на увесь день.

Щоб бути стрункими, треба обирати низькокалорійні сніданки. Пропонуємо п'ять смачних, ситних та низькокалорійних сніданків, які допоможуть зберегти форму.

Зараз ви читаєте новину «Звички, які скорочують життя: що змінити у ранковому ритуалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі