неділя, 15 вересня 2024 15:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін роками погрожує Заходу на словах. Україна за цей час отримала зброю для оборони, F-16. Тепер потрібно дати далекобійну - Сибіга

Путін роками погрожує Заходу на словах. Україна за цей час отримала зброю для оборони, F-16. Тепер потрібно дати далекобійну - Сибіга
Коли Путін стикається із силою, він відступає, сказав міністр закордонних справ України Андрій Сибіга. Фото: mfa.gov.ua

Коли російський диктатор Володимир Путін стикається із силою, він відступає.

Союзники мають зміцнити далекобійність, повітряний щит, економічну та енергетичну стійкість України. Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

"Погрози Путіна не діють. Союзники України не повинні піддаватися на них. Навесні 2022 року він попереджав про нечувані наслідки, якщо Захід надасть Україні зброю для оборони. Зброю надали. Путін нічого не зробив. Подібна риторика повторювалася багато разів протягом останніх років", - сказав Сибіга.

Путін погрожував наслідками розширення НАТО, але нічого не зробив, коли Фінляндія і Швеція приєдналися до НАТО, зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякої "заморозки" війни - МЗС України зробило заяву

"Попри всі погрози, він (Путін. - Gazeta.ua) нічого не зробив, коли Україна отримала F-16. Щоразу, коли Путін стикається із силою, він відступає і знаходить способи пояснити це своїм людям" - заявив Сибіга.

"Путін погрожує, щоб послабити підтримку України. Натомість союзники мають її посилити. Зняти обмеження. Зміцнити далекобійність, повітряний щит, економічну, енергетичну стійкість України. Страх і зволікання - це смерті та кризи. Щоб відновити мир, потрібна сміливість, а не страх", - резюмував міністр закордонних справ України.

Цього тижня президент України Володимир Зеленський обговорив допомогу Україні далекобійною зброєю з державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі.

Україні потрібна далекобійна зброя, яка може знищувати російських терористів саме там, звідки вони завдають ударів. Оптимальна антитерористична тактика - далекобійність, сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Путін роками погрожує Заходу на словах. Україна за цей час отримала зброю для оборони, F-16. Тепер потрібно дати далекобійну - Сибіга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі