неділя, 04 серпня 2024 21:10

Тримайте зв'язок з реальністю: як позбутись страху і взяти себе в руки під час ракетних ударів
6

Ракетні удари: поради, як взяти себе в руки і заспокоїтись
Фото: dovidka.info
Ракетні удари: поради, як взяти себе в руки і заспокоїтись
Ракетні удари: поради, як взяти себе в руки і заспокоїтись
Ракетні удари: поради, як взяти себе в руки і заспокоїтись
Ракетні удари: поради, як взяти себе в руки і заспокоїтись

Ракетні удари, атаки дронів, гучні вибухи та яскраві спалахи в небі - усе це лякає людину та може викликати паніку.

Боятися - це нормальна захисна реакція організму на загрози, що нас оточують під час війни.

Однак у такі моменти важливо вміти швидко взяти себе в руки.

Як це зробити - читайте поради від Dovidka.info Центру стратегічних комунікацій. Переходьте в галерею та зберігайте собі

Страх - це наша відповідь на можливу загрозу. Не бійся боятись, але роби так, щоб страх працював на тебе, а не проти.

Не блокуй емоції. Це допоможе розвантажити психіку і попередить емоційні зриви. Емоції виводять почуття зі свідомості та підсвідомості. Смійся, плач, кричи, радій, коли тобі хочеться.

Навчись розуміти свої відчуття. Розрізняй те, що відчуваєш, від спровокованих емоцій. Ухвалюй виважені рішення в стані внутрішнього спокою. Це допоможе уникнути хаосу та необдуманих вчинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо обстріл застав на вулиці: перші дії

Звертайся по допомогу. Якщо відчуваєш потребу у допомозі, не соромся попросити про неї у кваліфікованої людини.Стався до випробувань, як до нового досвіду. Кожне випробування тобі під силу. Ти маєш можливість проявити себе з іншого боку, відкрити нові якості та отримати життєвий досвід.Не відкладай життя на "після війни". Живи зараз, адже наше життя нікуди не зникло. Навчайся, працюй, відчувай та бережи рідних.

Під час повітряної тривоги важливо дотримуватись правил поведінки. В першу чергу треба якнайшвидше пройти до найближчого укриття.

Не залишайтеся в транспорті. Треба вийти, відбігти якомога далі від дороги й там знайти можливе укриття. Не ховайтесь у під'їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій.

Зараз ви читаєте новину «Тримайте зв'язок з реальністю: як позбутись страху і взяти себе в руки під час ракетних ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі