неділя, 31 березня 2024 16:57

Як розпізнати Shahed і як встигнути сховатись

Як розпізнати Shahed і як встигнути сховатись
Поліцейські дали поради ,як вберегти себе від дрона-камікадзе Фото з відкритих джерел

Під час повітряної тривоги важливо дотримуватись правил поведінки. В першу чергу треба якнайшвидше пройти до найближчого укриття.

Двигун дрона-камікадзе гучний. Під час наближення в повітрі чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили, повідомляє Патрульна поліція в Одеській області.

Почувши подібний звук, намагайтесь якнайшвидше потрапити до укриття: спеціалізовані укриття, цокольні поверхи будинків, підземні паркінги, переходи або дотримуйтесь правила "двох стін".

Не залишайтеся в транспорті. Треба вийти, відбігти якомога далі від дороги й там знайти можливе укриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уберегтися від балістичних ракет, коли є лише кілька хвилин

Не ховайтесь у під'їздах, під арками на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій.

Утримуйтесь від розміщення в інтернеті інформації про місце польоту або збиття дрона. Натомість передайте ці дані поліції на номер 102 або 112.

Під час сигналу повітряної тривоги краще переходити до укриття.

Правило "двох стін" це вже критична ситуація, яка не завжди може захистити так надійно, як сховище. Це правило може більш-менш допомогти у тому випадку, коли відбуваються обстріли.

Взагалі, під час оголошення повітряної тривоги не варто повідомляти, чим конкретно атакує ворог. Люди у такому випадку можуть нехтувати правилами безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Як розпізнати Shahed і як встигнути сховатись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі