неділя, 04 серпня 2024 13:00

Пересувається до 40 км/год: українські полярники показали одного з головних хижаків Антарктики - відео

Пересувається до 40 км/год: українські полярники показали одного з головних хижаків Антарктики - відео
Човен українських полярників наздоганяв морський леопард. Фото: Facebook.com/AntarcticCenter

Українські полярники з антарктичної станції "Академік Вернадский" показали, як під час нещодавнього виходу в океан морський леопард наздоганяв їхній човен.

Відео опублікував Національний антарктичний науковий центр.

"Погляньте, хто переслідував наших полярників під час нещодавнього виходу в океан. Це був морський леопард, який буквально наздоганяв човен українських вчених", - пишуть науковці.

Морський леопард має гострі зуби, дуже швидко пересувається у воді (до 40 км/год) і вважається одним з головних хижаків Антарктики.

Він харчується не тільки крилем чи рибою, а й пінгвінами та іншими тюленями. Тож цілком може догнати і прогризти човен.

Довжина морського леопарда становить три-чотири метри, а вага 300-400 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно вигулювати собаку на вулиці

"Коли полярники зрозуміли, що отримали неочікуваного супровідника, одразу згорнули роботу в океані й повернулися до станції. Бо найпевніше леопард сприйняв появу транспорту як вторгнення на свою територію та вирішив прогнати "чужинця". Тому переслідував його аж доки човен не причалив до острова", - розповів науковий центр.

Морських леопардів можна нерідко побачити у районі "Вернадського", особливо з кінця антарктичного літа. У цей час вони починають полювати близько до берегів, де живуть колонії пінгвінів, очікуючи у воді недосвідчених малят.

Після вдалого полювання морські леопарди люблять відпочивати на крижинах.

"Оскільки через потепління акваторія навколо нашого острова останніми роками майже не замерзає, то пінгвіни не мають потреби мігрувати далеко на північ. Нині вони можуть триматися в районі станції весь рік. Відповідно на зиму можуть лишатися й леопарди, що харчуються пінгвінами", - розповів Національний антарктичний науковий центр.

Українські полярники показали фото зоряного неба над станцією "Академік Вернадський". Також науковці показали на відео стрибки китів в Антарктиці.

Зараз ви читаєте новину «Пересувається до 40 км/год: українські полярники показали одного з головних хижаків Антарктики - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі