вівторок, 19 березня 2024 18:25

Як правильно вигулювати собаку на вулиці

Як правильно вигулювати собаку на вулиці
Для вигулу обов'язковою є наявність повідка, а також намордника, сказала поліція. Фото: Facebook.com/patrolpolice.gov.ua

Домашні улюбленці - не іграшка чи розвага, а велика відповідальність.

Беручи собі чотирилапого, ви повинні знати, що в Україні діють спеціальні правила утримання, а також вигулу песиків. Про це повідомила патрульна поліція.

Правоохоронці нагадали основні правила.

Вигулювати домашню тварину може особа, яка досягла 14-річного віку.

Особа, яка супроводжує тварину, зобов'язана забезпечити безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди.

Для вигулу обов'язковою є наявність повідка, а також намордника (у разі, якщо порода вашого собаки включена до Переліку небезпечних порід, затвердженого Кабінетом міністрів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна котам і собакам давати солодке

Обовʼязковим є також наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікуючими позначками (ідентифікаційний жетон), сказала поліція.

Під час вигулу домашніх тварин не можна залишати без нагляду.

Також заборонено вигулювати тварин у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, порушення правил утримання собак і котів тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу від 170 до 340 грн.

"Будьте законослухняним громадянами та відповідальними власниками своїх чотирилапих друзів", - звертається патрульна поліція.

Якщо домашня тварина залишається на самоті і не звикла до цього - це стрес для неї, який може мати різні прояви. Деякі тварини можуть пошкодити домашні речі. Навчити тварину залишатися вдома без господарів - не проблема.

Утримувати черепаху - складно і недешево. Часто про це замислюються вже після того, як тварина опинилася вдома, сказав ветеринар.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вигулювати собаку на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі