неділя, 15 вересня 2024 19:20

Справжні бешкетники: чотири найшкідливіші породи котів
5

Сіамська
Фото: pinterest
Сіамська
Шартрез
Екзотична короткошерста кішка
Сибірська кішка

Коти - це не лише милі й пухнасті улюбленці, але й справжні витівники.

Деякі породи вирізняються особливою активністю, допитливістю та непосидючістю, що робить їх справжніми бешкетниками у домі. Ці маленькі "хулігани" постійно шукають нові розваги, граються з усім, що потрапляє під лапи, і часом можуть влаштувати справжній безлад. Дізнайтесь, які породи котів найшкідливіші та як знайти до них підхід.

Сіамська кішка

Сіамські кішки часто порівнюють із собаками за характером: вони вірні тільки одному господареві та насилу прив'язуються до інших людей. Зі сторонніми можуть поводитися зарозуміло, показуючи свій характер. Вони не переносять лайку і фізичні покарання, відповідаючи на це агресією. Ці кішки злопам'ятні та можуть мститися за образи тривалий час.

Шартрез

Як і сіамські кішки, шартрези віддані одному господареві та не виносять грубості. Якщо хоча б раз застосувати до них жорстокість, вони не пробачать і будуть постійно проявляти свою шкідливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великі і граційні: які кішки зачаровують і стають улюбленцями родини

Екзотична короткошерста кішка

Ці кішки ласкаві та грайливі, але дуже консервативні. Екзоти не переносять змін, чи то нові члени сім'ї, чи то переїзд. Це робить їх нервовими й агресивними щодо оточуючих.

Сибірська кішка

Сибірські кішки мають "північний" характер. Довіру і симпатію господаря вони вимагають завойовувати. Їм складно ужитися з іншими вихованцями, вони цінують свій простір і не терплять зазіхань на нього. Тому їм може бути некомфортно жити в маленьких квартирах.

Зачинені двері кімнати чи будинку порушують три головні потреби кішки: свободу вибору, контроль і стабільність.

Кішки не обов'язково хочуть брати участь у тому, що відбувається за дверима, але їм важливо знати, що відбувається на іншому боці. Крім того, ці тварини люблять увагу своїх власників, і зачинені двері позбавляють їх цього контакту.

Зараз ви читаєте новину «Справжні бешкетники: чотири найшкідливіші породи котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі