четвер, 12 вересня 2024 10:15

Чому птахи можуть спокійно сидіти на електричних дротах, і їх не вбиває струмом: відповідь вчених

Чому птахи можуть спокійно сидіти на електричних дротах, і їх не вбиває струмом: відповідь вчених
Багато хто задавався питанням, чому птахи можуть спокійно відпочивати на електричних дротах, і їх не вбиває струмом. Фото: Shutterstock

Багато хто задавався питанням, чому птахи можуть спокійно відпочивати на електричних дротах, і їх не вбиває струмом.

Насправді все досить просто. Видання Iflscience пояснило, що сидіти на дроті цілком безпечно, доки ви не торкаєтеся іншого об'єкта.

Там зазначили, що любов птахів до електричних дротів цілком логічна. Це високе місце, звідки добре видно все навколо, зокрема і хижаків. До того ж самі хижаки, принаймні ті, що не вміють літати, не мають жодних шансів дістати птахів там.

Щодо того, чому їх не б'є електричним струмом, відповідь полягає в тому, що сидіти на дроті цілком безпечно, доки ви не торкаєтеся іншого об'єкта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як віднадити голубів із саду: хитрість, про яку знають одиниці

"Птахи не формують зв'язок між лінією електропередач і землею, тому вони не утворюють [електричний] ланцюг. Але якби ми торкнулися лінії електропередач, стоячи на землі, ми замкнули б ланцюг, і трапилися б погані речі", - пояснив Вілл Бебб з відділу дикої природи Департаменту природних ресурсів Огайо (США).

Однак правда в тому, що птахів таки частенько вбиває струмом. І відбувається це саме в тих випадках, коли вони примудряються торкнутися двох дротів одночасно, або неізольованих металевих конструкцій електричної опори. Зрозуміло, що така проблема існує перш за все у випадку з великими птахами.

За оцінками одного дослідження 2014 року, тільки у США щороку від ураження електричним струмом гине від 0,9 до 11,6 млн птахів.

Іноді дуже важко обрати собак для дому серед великої кількості порід.

Але якщо у вас є кіт і ви хотіли б мати ще собаку, то зверніть увагу на рейтинг порід, які чудово ладнають з котами. Його склав Американський кінологічний клуб, пише scotsman.

Зараз ви читаєте новину «Чому птахи можуть спокійно сидіти на електричних дротах, і їх не вбиває струмом: відповідь вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі