понеділок, 09 вересня 2024 05:50

Все піде шкереберть: що не можна робити у цей день

Все піде шкереберть: що не можна робити у цей день
З модрини ще не всі гілки осипалися - взимку буде багато снігу Фото: pinterest

9 вересня віряни вшановують святих праведних Йоакима і Анни. Це батьки Пресвятої Богородиці, матері Ісуса Христа. Їхнє життя описується в апокрифічних текстах, зокрема в "Протоєвангелії Якова", яке є джерелом багатьох відомих традицій про їхнє життя.

Йоаким і Анна були похилого віку і були бездітними. Вони були праведними і благочестивими людьми, але їхня бездітність приносила їм велику печаль. Вони молилися Богу про дітей, і згодом їхні молитви були почуті. За переказами, обидва отримали об'явлення від ангела про те, що вони будуть батьками дівчинки, яка стане матір'ю Спасителя.

Йоаким і Анна стали батьками Діви Марії, яка, згідно з традицією, була відзначена особливими даруваннями ще з дитинства. Вона виросла в благочестивій родині, і її виховання було спрямоване на служіння Богу.

Також 9 вересня - день пам'яті святого мученика Северіяна

Святий мученик Северіян жив у IV столітті і постраждав за свою віру під час гонінь на християн за імператора Діоклетіана. Він був відомий своєю відданістю Христу і мужністю перед обличчям переслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга Пречиста: що важливо пам'ятати про день Різдва Пресвятої Богородиці

Северіян був схоплений і підданий жорстоким тортурам, але не зрікся своєї віри. Його страждання і смерть стали прикладом для багатьох християн того часу.

Прикмети

Багато павутини до теплої зими.

На цибулі багато лушпиння - зима буде суворою.

З модрини ще не всі гілки осипалися - взимку буде багато снігу.

Що не можна робити, а що варто

Краще не починати цього дня нову справу, інакше все у вас в житті піде шкереберть.

Будьте обережними з фінансами, а тому не давали і не брали гроші в борг.

Цей день вважається сприятливим для походу в гості. Також ви можете налагодити стосунки з тими, з ким раніше відбулася сварка.

Ще це ідеальний день, щоб загадати бажання - воно обов'язково збудеться.

У перший місяць осені є кілька важливих - Різдво Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного та Животворящого Хреста. Також у вересні вшановуємо святу мученицю Софію та її дочок: Віру, Надію і Любов, святого апостола і євангеліста Івана Богослова.

Збережіть перелік свят на увесь вересень, щоб був під рукою. Публікуємо церковний календар на вересень за новим календарем.

Зараз ви читаєте новину «Все піде шкереберть: що не можна робити у цей день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі