вівторок, 06 серпня 2024 16:00

Після скандалу з тендером на донатах для Охматдиту МОЗ ухвалило радикальне рішення

Після скандалу з тендером на донатах для Охматдиту МОЗ ухвалило радикальне рішення
Пошкоджена російським ракетним ударом будівля лікарні "Охматдит". Фото: Facebook.com/ndslohmatdyt

Після скандалу із тендерами щодо ремонту будівлі лікарні "Охматдит" Міністерство охорони здоров'я заявило про створення ради з контролю відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель лікарні.

Про це МОЗ повідомило у вівторок.

Рада складатиметься із 15 людей. Персональний склад буде затверджений наказами МОЗ у два етапи.

На першому етапі до складу ради увійдуть представники:

благодійників, які зробили найбільші пожертви, організаторів збору, які забезпечили найбільшу суму збору, а також дали згоду на участь у діяльності ради з відновлення (шестеро осіб);
МОЗ (одна особа);

НДСЛ "Охматдит" (одна особа).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагав хабар у розмірі 3,4 млн грн: нардепу від "Слуги народу" повідомили про підозру

Другий етап включатиме відбір семи представників громадських об'єднань, їх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров'я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоровʼя або у сфері архітектури та містобудування.

Ці представники будуть відібрані персональним складом ради з відновлення, сформованим на першому етапі, за результатами розгляду поданих заявок на участь, шляхом рейтингового голосування.

"Наразі першочергово до складу ради буде запропоновано увійти представникам благодійників, зважаючи на розмір благодійного внеску на цілі відбудови та відновлення Охматдиту та участь в організації збору благодійних коштів", - заявили в МОЗ.

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101. Від російського удару загинула працівниця Охматдиту - дитячий нефролог Світлана Лук'янчук. 10 липня стало відомо про смерть маленького хлопчика, якого госпіталізували після російського удару по Охматдиту.

1 серпня сайт "Наші гроші" повідомив, що на тендері з відбудови корпусу лікарні "Охматдит"компанії мали дешевші пропозиції, ніж у переможця. Близько десяти будівельних компаній, які брали участь у тендері, пропонували виконати роботи за оплату від 42 до 286 млн грн. Однак переможцем без пояснень обрали фірму, яка здійснить ремонт за 307 млн грн (без ПДВ).

Після цього міністр охорони здоров'я Олег Ляшко заявив, що щодня будуть показувати скільки на що витратили. Згодом Ляшко заявив, що проведуть новий тендер.

Згодом стало відомо, що в Охматдиті хотіли заплатити за консультацію інженера і технічний нагляд за ремонтом 14 млн грн.

У день російського удару по лікарні 8 липня фандрейзингова платформа UNITED24 та Monobank запустили збір благодійних коштів на відбудову Охматдиту. Оголошену суму - 100 млн грн - вдалося зібрати менше ніж за три години.

Окрім виділених урядом 9 липня на відновлення дитячої лікарні 100 млн грн, виділять ще додаткові 300 млн грн, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Після скандалу з тендером на донатах для Охматдиту МОЗ ухвалило радикальне рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі