понеділок, 09 вересня 2024 10:46

Що станеться, якщо пити апельсиновий сік кожного ранку

Що станеться, якщо пити апельсиновий сік кожного ранку
Апельсиновий сік не варто пити кожного ранку Фото: pinterest

Апельсиновий сік на сніданок - популярний вибір для багатьох, адже він освіжає та заряджає енергією з самого ранку. Однак щоденне вживання цього напою може мати як користь, так і певні ризики.

На сторінці Healthy To Me розповіли про вплив апельсинового соку на організм людини, якщо випивати склянку щоранку.

Наберете вагу

Фруктові соки, які ви побачите в супермаркетах, перенасичені цукром, це неприродно. Такий його рівень швидко абсорбується організмом, сприяючи появі жиру та збільшенню ваги. На відміну від цілих фруктів, в апельсинах немає достатньо кількості клітковини, що може призвести до збільшення ваги. Він багатий калоріями, здоровими жирами та білком, які можуть спричинити стрибок і падіння рівня цукру в крові, що призведе до збільшення ваги.

Підвищиться цукор у крові

Сік промислового виробництва має у складі стільки ж цукру, як і Coca-Cola. Багато апельсинових соків містять велику кількість доданого цукру, що може призвести до стрибків його рівня в крові. Неконтрольоване споживання апельсинового соку може підвищити ризик появи діабету 2 типу. З часом стрибки рівня цукру в крові можуть призвести до таких небезпечних станів, як хвороби серця і нирок, навіть у людей без діабету.

Виникнуть проблеми з травленням

Травневій системі складно впоратися з фруктозою, яка міститься в апельсиновому соку, особливо якщо ви випили склянку з ним на порожній шлунок. Це може порушити мікробіоту кишківника, призвівши до здуття живота і проблем з травленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо регулярно пити апельсиновий фреш з оливковою олією

Організм закислиться

Кислота з соку може викликати подразнення в шлунку, а згодом печію.

Може знизитися артеріальний тиск

Надмірне вживання апельсинового соку може призвести до зниження артеріального тиску. Люди з надмірною вагою більш сприятливі до цього побічного ефекту, ніж інші.

Отже, замість того, щоб споживати магазинний сік, краще з'їсти цілий фрукт або вичавити з нього сік самостійно.

Одразу після сну не варто пити апельсиновий сік та займатись фізичними вправами. Всі ці три звички загрожують проблемами зі здоров'ям.

Щодо склянки звичного апельсинового соку, то він дає колосальне навантаження на процес обміну речовин. Тому рівень цукру в крові злітає до величезних значень.

Зараз ви читаєте новину «Що станеться, якщо пити апельсиновий сік кожного ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі