четвер, 01 серпня 2024 17:50

На тендері з відбудови Охматдиту без пояснень обрали одну з найдорожчих фірм - Наші гроші

На тендері з відбудови Охматдиту без пояснень обрали одну з найдорожчих фірм - Наші гроші
На тендері з відбудови корпусу лікарні "Охматдит" у Києві компанії мали дешевші пропозиції, ніж у переможця. Фото: Facebook.com/ndslohmatdyt

На тендері з відбудови корпусу лікарні "Охматдит" у Києві компанії мали дешевші пропозиції, ніж у переможця.

Близько десяти будівельних компаній, які брали участь у тендері, пропонували виконати роботи за оплату від 42 до 286 млн грн. Однак переможцем без пояснень обрали фірму, яка здійснить ремонт за 307 млн грн (без ПДВ). Про це повідомили "Наші гроші".

За інформацією видання, "Благодійний фонд "Охматдит" обрав запорізьку фірму "Буд-технолоджі" переможцем тендера на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від російського ракетного обстрілу 8 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав 1 серпня, що з іншими валютами

За даними "Наші гроші", із 14 учасників пропозиція ТОВ "Буд-технолоджі" на тендері була третя за дороговизною - ремонт корпусу компанія запропонувала виконати за 307 млн грн (без ПДВ). Інші фірми виставляли ціну від 42 до 286 млн грн.

Журналісти з'ясували, що найбільшу вартість робіт переможець тендера вказав за ремонт фасадних панелей "Reynaers" на будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" та оздоблення внутрішніх стін НР-панелями. У "Буд-технолоджі" кожна з цих категорій робіт коштує понад 100 млн грн, хоча в інших фірм суми були удвічі менші.

Також "Наші гроші" повідомили, що переможець тендера немає відповідної техніки для висотних робіт.

Журналісти зауважили, що одна з учасниць тендера - фірма "Ріола-модуль", яка збудувала цей корпус, вже безкоштовно відремонтувала операційні в Охматдиті після російського ракетного удару. "Наші гроші" припускають, що обсяги ремонту за гроші благодійників можуть бути завищені.

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101. Від російського удару загинула працівниця "Охматдит" - дитячий нефролог Світлана Лук'янчук.

10 липня стало відомо про смерть маленького хлопчика, якого госпіталізували після російського удару по "Охматдиту".

Повідомлялося, що внаслідок російського ракетного удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед яких четверо дітей. Постраждали 120 людей, серед яких 10 дітей.

12 липня помер семирічний хлопчик, який лікувався в "Охматдит" під час російського ракетного удару.

Окрім виділених урядом 9 липня на відновлення дитячої лікарні 100 млн грн, виділять ще додаткові 300 млн грн, заявив президент Володимир Зеленський.

У день ворожого удару по лікарні фандрейзингова платформа UNITED24 та Monobank запустили збір благодійних коштів на відбудову Охматдиту. Оголошену суму - 100 млн грн - вдалося зібрати менше ніж за три години.

Зараз ви читаєте новину «На тендері з відбудови Охматдиту без пояснень обрали одну з найдорожчих фірм - Наші гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі