четвер, 01 серпня 2024 20:07

Щодня будуть показувати скільки на що витратили - Ляшко відреагував на тендер навколо Охматдиту

Щодня будуть показувати скільки на що витратили - Ляшко відреагував на тендер навколо Охматдиту
Щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, заявив Віктор Ляшко. Фото: Facebook.com/viktor.liashko

Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір про ремонту будівлі лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит" у Києві, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у четвер.

Міністр повідомив, що 19 липня "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство", узгодивши критерії оцінювання і методичні рекомендації оцінювання конкурсних пропозицій з "Охматдитом", оголосив тендер на проведення поточного ремонту і внутрішнього опорядження будівлі лікувально-діагностичного комплексу.

"За результатами проведення тендеру з пропозиціями на участь в проведені поточного ремонту вийшло 17 будівельних компаній України, 14 з яких з'явились для проведення конкурсу. Кожен учасник оцінювався за п'ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії були усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема, відкриті кримінальні провадження", - заявив Ляшко.

Міністр сказав, що на підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих учасниками конкурсу документів робочій групі рекомендували обрати переможцем конкурсу ТзоВ "Буд-технолоджі". Про що було публічно повідомлено керівником лікарні.

"Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи", - заявив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодо голови Антимонопольного комітету відкрили справу. Його родина за три роки придбала майна на 70 млн грн - ЗМІ

"Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок. Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий", - сказав міністр.

"Ми не просто відбудуємо Охматдит, а обов'язково зробимо його ще кращим, потужнішим та сучаснішим. Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші. Ми за максимальну прозорість і підзвітність", - заявив Ляшко.

1 серпня сайт "Наші гроші" повідомив, що на тендері з відбудови корпусу лікарні "Охматдит"компанії мали дешевші пропозиції, ніж у переможця. Близько десяти будівельних компаній, які брали участь у тендері, пропонували виконати роботи за оплату від 42 до 286 млн грн. Однак переможцем без пояснень обрали фірму, яка здійснить ремонт за 307 млн грн (без ПДВ).

Зараз ви читаєте новину «Щодня будуть показувати скільки на що витратили - Ляшко відреагував на тендер навколо Охматдиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі