четвер, 30 серпня 2018 19:11

10 корисних навичок, які потрібні дітям в школі

10 корисних навичок, які потрібні дітям в школі
Корисні звички варто розвивати змалечку. Фото: Наблюдатель

Корисні звички варто розвивати змалечку.

Коли дитина йде в школу, вона готова до засвоєння нових навичок.

Gazeta.ua підготувала добірку навичок, які потрібно засвоїти школярам.

1. Здорове харчування

Цю звичку розвинути найважче, бо в школі у дитини виникатиме бажання пообідати шкідливими ласощами. Тому варто пояснити дитині важливість здорового харчування та сутність шкоди, яку може завдати дитині нездорова їжа.

Дома варто і корисно буде готувати страви, які дитина звикла їсти в закладах швидкого харчування.

2. Прибирати в кімнаті

Потрібно також привчити дитину підтримувати у кімнаті порядок. Виділяти в розпорядку дитини 10-15 хв для складання іграшок, книг та інших речей на місця. Корисним стане придумати певну винагороду за те, що вона добре виконує свою роботу.

"Будь ласка" й "дякую" – слова, які допоможуть дитині впоратися з багатьма проблемами

3. Ставлення до грошей

Якщо дитина вже досить доросла, щоб отримувати гроші на кишенькові витрати, навчіть її відповідально поводитися з грошима. Купіть скарбничку. Можна заохочувати дитину заощаджувати гроші, контролювати витрати в рамках невеликого бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як впоратися з дитячою злістю

4. Казати "будь ласка" й "дякую"

Правила ввічливості – ще одна важлива навичка, якої потрібно навчити дитину. "Будь ласка" й "дякую" – слова, які допоможуть дитині впоратися з багатьма проблемами. Тому варто навчити дитину правил ввічливості якомога раніше.

5. Не смітити в громадських місцях

Потрібно пояснити дитині, що смітити в громадських місцях – ознака невихованості і нагадати, щоб вона завжди викидала сміття в урну. Варто пояснювати, що це важливо для того, щоб бути порядним громадянином.

85% щастя в житті приносять стосунки з оточуючими. Відкритих людей з позитивною психологічною установкою приймають за своїх. Батькам украй важливо навчити дитину позитивної поведінки, оскільки це допоможе їй у майбутньому досягти життєвого успіху.

Зараз ви читаєте новину «10 корисних навичок, які потрібні дітям в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі