понеділок, 22 січня 2024 09:20

Полярники показали пташенят головного пернатого хижака Антарктики

Полярники показали пташенят головного пернатого хижака Антарктики
Дорослі особини цього виду полюють на яйця малят пінгвінів та інших птахів. Фото: скріншот

Українські полярники показали відео з пташенятами головного пернатого хижака Антарктики - південно полярного поморника (скуа).

Дорослі особини цього виду полюють на яйця малят пінгвінів та інших птахів, повідомила пресслужба Національного Антарктичного наукового центра в Facebook. Також поморники відбирають їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів із океану.

"Під час обстеження сусідніх островів виявили малюків південнополярних поморників. Загалом на островах Скуа, Блек та Шелтер полярники нарахували близько 20 гнізд згаданих птахів. У більшості з них уже було по двоє дитинчат, а в якихось - по одному, а друге от-от мало з'явитися", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники показали, як пінгвіни годують своїх малят

Полярники також повідомили, що поморники дуже агресивно захищають своїх дітей - битимуться за них до останнього.

"Прилітають південнополярні поморники в наш район на шлюбний сезон пізньою антарктичною весною. Можуть гніздувати як колоніями, так і парами. Відкладають одне-два яйця, із яких десь за місяць вилуплюються пташенята", - розповідають науковці.

Дитинчат спочатку годують батьки, а вже після зміни пуху на пір'я вони почнуть літати та самостійно харчуватися. Це відбувається приблизно за два місяці після народження.

Біля станції "Академік Вернадський" з'явилися перші пташенята субантарктичних пінгвінів цього року.

Вони зараз у сіренькому пушку, дуже смішні й незграбні, ховаються під батьків, але активно звідти пищать, розповіли полярники української антарктичної станції "Академік Вернадський" на своїй сторінці в Facebook.

Найближчі кілька місяців на острові очікується справжній бебі-бум. Адже нині тут гніздує рекордна кількість субантарктичних пінгвінів - понад 5,3 тис. Біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко нарахував у їхніх гніздах 4,8 тис. яєць.

Зараз ви читаєте новину «Полярники показали пташенят головного пернатого хижака Антарктики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі