Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 19:12

Як впоратися з дитячою злістю

Як впоратися з дитячою злістю
Більшість дітей не знають, як правильно висловити злість. Фото: Value-psychology

Більшість дітей не знають, як правильно висловити злість.

Внутрішній конфлікт, пов'язаний з почуттям злості, виникає через те, що злість вважають поганим почуттям, якого потрібно соромитися. Якщо розвінчати цей міф, стає набагато простіше впоратися зі злістю, тому що в такому випадку її варто не пригнічувати, а приймати й направляти в конструктивне русло.

Gazeta.ua підготувала перелік порад, як запобігати спалаху злості в дитини або краще справлятися з ними.

1. Щоб дитина зрозуміла різницю між поганою й позитивною поведінкою, виробила для себе найбільш ефективну модель, їй потрібно вказувати не тільки на те, що вона чинить погано, але й на гарні вчинки. Тому важливо пояснювати дитині, яка її поведінка вам подобається, щоб вона побачила позитивний приклад.

2. Переконайтеся, що в дитини є способи реалізувати свою фізичну енергію. Дітей часто переповнює енергія, яка може швидко перейти у фрустрацію та злість. У таких ситуаціях дитина повинна мати можливість порухатися або виконати фізичні вправи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це прояв фантазії - експерт про дитячу брехню

3. Оточення не повинно провокувати агресивну поведінку дитини. Якщо будь-які заняття спонукають її до цього, замініть їх на більш позитивні. Потрібно подбати про спокійну обстановку для дитини, не встановлюйте їй занадто багато обмежень.

4. За потреби стримуйте дитину фізично, але не засуджуйте її. Іноді діти можуть втрачати контроль настільки, що буде потрібно ваше фізичне втручання. Не будьте при цьому грубими й не соромте дитину, дозвольте їй зберегти обличчя в даній ситуації.

5. Установіть чіткі межі. Це не тільки допоможе стримувати свою поведінку, але й зробить обстановку зрозумілою. І пам'ятайте, що правила потрібно встановлювати для того, щоб заспокоїти дитину і навчити її справлятися з емоціями.

Будь-яка фраза здатна залишити значний відбиток і чинити серйозний вплив на подальше життя дитини. Багато батьків час від часу говорять своїм дітям фрази, здатні завдати їм болю, викликати агресію або збентеження. Існує перелік фраз, які не бажано казати дітям.

Зараз ви читаєте новину «Як впоратися з дитячою злістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути