неділя, 19 серпня 2018 19:31

Як розвинути позитивну поведінку в дитини

Як розвинути позитивну поведінку в дитини
85% щастя в житті приносять стосунки з оточуючими. Відкритих людей з позитивною психологічною установкою приймають за своїх. Фото: 24 канал

85% щастя в житті приносять стосунки з оточуючими. Відкритих людей з позитивною психологічною установкою приймають за своїх.

Батькам украй важливо навчити дитину позитивної поведінки, оскільки це допоможе їй у майбутньому досягти життєвого успіху.

Gazeta.ua підготувала добірку порад, як розвинути позитивну поведінку у дітей.

1. Тримати слово

Діти розуміють тільки "так" і "ні". Коли чують "можливо", то ускладнюється ситуація. Якщо дитині пообіцяли на вихідних зводити її в зоопарк за те, що вона буде весь тиждень вчасно вчити уроки, тоді потрібно дотриматися свого слова.

2. Обережність

Щоб сприяти безпеці дитини, потрібно класти деякі речі в правильних місцях. Діти завжди шукають, із чим можна погратися. Не потрібно сварити дитину за те, що вона грається не своїми речами. Просто тримати деякі речі поза зоною досяжності дитини.

3. Говорити "ні"

Говорити "ні" дитині буває важко, але набагато важче змінити її вперту поведінку. Не погоджуйтеся на всі прохання дитини. Зробивши це, ви формуватимете в неї неправильне розуміння життя.

4. Не вказувати

Дітям не потрібно вказувати, що робити. Їм потрібно давати свободу. Надмірне моралізування може мати для дитини зворотний ефект. Потрібно радити, а не вказувати.

5. Не навішуйте ярлики

Називаючи дитину неслухняною, дурною або навішуючи на неї ярлики, провокуються негативні емоції. Тоді дитина не прагне поводитися краще, і її самооцінка падає. Якщо ви прагнете, щоб дитина краще вчилася, розкажіть їй про переваги успішного навчання. Потрібно м'яко пояснити, що очікують від дитини й чому.

Більшість дітей не знають, як правильно висловити злість. Внутрішній конфлікт, пов'язаний з почуттям злості, виникає через те, що злість вважають поганим почуттям, якого потрібно соромитися. Якщо розвінчати цей міф, стає набагато простіше впоратися зі злістю, тому що в такому випадку її варто не пригнічувати, а приймати й направляти в конструктивне русло.

Зараз ви читаєте новину «Як розвинути позитивну поведінку в дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі