середа, 01 серпня 2018 18:52

Передайте більше відповідальності - як підняти самооцінку дитини

Передайте більше відповідальності - як підняти самооцінку дитини
Дитині потрібно купити зошит і запропонувати вести щоденник під назвою "Я вірю в себе" - поради для підняття самооцінки дитини. Фото: МР

Залишився місяць літніх канікул. У цей період життя дитини сповнене цікавих занять і незабутніх подій.

Батьки можуть використати цей час з користю для розвитку дитини.

Gazeta.ua підготувала ТОП-5 порад, як підняти самооцінку дитини.

"Я вірю в себе"

Дитині потрібно купити зошит і запропонувати вести щоденник під назвою "Я вірю в себе". Щоб він чи вона щовечора занотовували декілька позитивних речей, які відбулися упродовж дня. Наприкінці тижня ви можете разом з дитиною прочитати і розібрати те, що відбулося.

Нові домашні обов'язки

Доручіть дитині роботу по дому, яку раніше їй не довіряли. Передайте їй більше відповідальності. Коли дитина впорається з новим завданням, обов'язково потрібно її похвалити.

Створіть у будинку щасливу, безпечну атмосферу, яка буде мотивувати й надихати

Сміх і веселощі

Смійтеся разом із дитиною. Створіть у будинку щасливу, безпечну атмосферу, яка буде мотивувати й надихати. Дитина має знати і відчувати, що дім - це місце, де вона може бути собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як говорити з дитиною про секс: 5 відповідей на незручні питання

Хобі

Запропонуйте дитині спробувати нове для неї заняття, наприклад, новий вид спорту, гру на музичному інструменті або танці, допоможіть знайти хобі. Не забувайте казати слова на зразок: "Що б ти не обрала, я знаю, що докладеш до цього заняття багато зусиль. У тебе все вийде".

Самокритика

Якщо дитина часто каже подібні слова: "Я дурна" чи "Я ніколи не зможу добре грати в цю гру", не намагайтеся відразу ж заперечувати її слова. Краще запитати дитину наступне: "Чому ти так думаєш?". Так, дитина зможе пояснити свої почуття, а ви допомогти.

Діти сприймають слова ближче до серця, ніж дорослі. Інколи одна неправильна фраза призводить не просто до сумнівів чи образи. Але й через це дитина може втратити віру в себе, свої сили та здібності. Які 8 фраз категорично не можна казати малечі – радять "Щасливі батьки".

Зараз ви читаєте новину «Передайте більше відповідальності - як підняти самооцінку дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі