четвер, 27 серпня 2009 19:19

Першокласників стало більше вперше за останні 15 років

 

Цьогоріч в українські школи підуть на 13 тис. першокласників більш, ніж торік. Це сталося вперше за останні 15 років.

Із 1991-го народжуваність в Україні зменшувалася впродовж десятиріччя, говорить  завідувач відділу Інституту демографії і соціальних досліджень 42-річна Ірина Курило. І лише з 2002-го вона почала зростати. Нині до шкіл пішли діти того року народження.

— Тоді поліпшилася загальна ситуація в країні, почався економічний підйом, люди адаптувалися до нових умов життя, стали народжувати дітей сім"ї, які не могли собі дозволити цього раніше, — каже соціолог. — До того ж у дітородний вік вступили більш численні покоління — ті, що народилися під час "бебі-буму" початку і середини 1980-х.

Найближчими роками тенденція збережеться, вважає Ірина Курило. Але на систему освіти це суттєвих навантажень не спричинить. Адже два десятиліття тому учнів у школах було значно більше.

— Звісно, за цей період якісь школи у селах закрили. У глибинці слабка матеріально-технічна база шкільних закладів. Більше навантаження на школи буде в Києві та великих містах. Але це регіональна диспропорція. Загалом шкільна інфраструктура наплив учнів витримає. Зростання їх кількості відбуватиметься поступово, а не в геометричній прогресії.

Зараз ви читаєте новину «Першокласників стало більше вперше за останні 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі