четвер, 23 жовтня 2008 18:46

Не треба заважати цій державі самознищуватися

УКиєві відбувся урочистий марш української молоді, присвячений 66-річчю створення Української повстанської армії. Він мав на меті показати державі, що її справжніми героями є бійці УПА, а не енкаведисти. Тобто ті, хто воював за незалежність України, а не проти.

Але учасники маршу були жорстоко побиті міліцією. Нічого дивного. За Конституцією Україна є багатоетнічною, багатокультурною та багаторасовою державою. Тому їй все одно, хто ви — етнічний українець, китаєць чи пігмей. Значення має лише наявність паспорта громадянина України.

Під терміном "український народ" Основний закон цієї держави розуміє не українців — український етнос, корінний народ української землі, носія української мови й української культури. Про це сказано в першому реченні, з якого починається Конституція.

Зрозуміло, чому ліквідували запис про національність у свідоцтві про народження й у паспорті

А оскільки це не держава українців, то вона й не зобов"язана відстоювати їхні інтереси. Більше того, саме український етнос є для неї найбільшою загрозою, оскільки вважає себе єдиним господарем цієї землі. А як же бути з новоспеченими власниками газових свердловин, полів, лісів і озер? Отож зрозуміло, чому ця держава ліквідувала запис про національність у свідоцтві про народження й у паспорті. Чому вона боїться української мови і навіть української класики. Чому за роки незалежності вимерло 6 млн українців, 7 млн витіснені за кордон, а "зачищена територія" заповнюється мігрантами з Азії та Африки.

Звісно, повстанці з ОУН-УПА боролися не за таку державу. То з якого дива вона повинна визнавати їх своїми героями? Слід облишити домагатися цього, а просто почати творити таку державу, за яку воювали бійці УПА. Державу українського етносу, захисницю українського звичаю, спадкоємницю всіх попередніх українських держав на цій землі — Війська Запорозького, Русі, Антського союзу, Сарматії, Скіфії.

А нинішня пострадянська держава вже запустила механізм самоліквідації. І не треба їй у цьому заважати, живити її своїми емоціями. Не варто посилювати її перемогами над українцями. Замість витрачати час і енергію на боротьбу з цим тимчасовим утворенням краще докласти зусиль до оновлення української нації та творення української держави. Зокрема, треба творити свою, українську політичну структуру, оскільки всі розкручені партії дружно працюють проти незалежної України. Одні борються за повернення України під владу Москви, другі — за входження до Європейського Союзу під владу євробюрократії. Результат один — втрата суверенітету.

Зараз ви читаєте новину «Не треба заважати цій державі самознищуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі