четвер, 15 вересня 2011 07:00

Міліція вимагає не виходити у клубних футболках у місто

Автор: малюнок: Дмитро Скаженик
 

Перед матчем з київським "Динамо" у Лізі Європи, який відбудеться у четвер 15 вересня, англійський клуб "Сток Сіті" опублікував пам'ятку для вболівальників, які збираються приїхати у столицю України. Друкуємо її зі скороченнями.

"Фунт можна обміняти в обмеженій кількості місць. Шотландські купюри можуть не прийняти, бо не визнають їх за фунт. АТМ тут називають "банкоматами". Кредитні або дебітні картки у багатьох АТМ не працюють. Кредитки приймають, але не скрізь.

Покарання за вживання наркотиків дуже суворі. Паління і споживання алкоголю в людних місцях офіційно заборонене з лютого 2010 року. Це поширюється також на пиво й інші напої з низьким вмістом алкоголю.

Гомосексуалізм в Україні легальний. До нього порівняно толерантне ставлення, хоча й менше, ніж у Великобританії. Обережно виявляйте почуття на людях.

Мусите постійно мати при собі паспорт. Міліція часто перевіряє іноземців, особливо на Хрещатику. Посвідчення водія, картка страхування тощо — не підтверджує законного перебування в Україні. Якщо вас затримують, мусите вимагати ордер.

Не фотографуйте поблизу урядових або військових об'єктів.

Київська міліція вимагає не виходити у клубних футболках у місто. Уболівальників можуть обшукати перед входом до стадіону. Врахуйте це і співпрацюйте зі стюардами. Із пляшками, навіть з пластиковими, на матч не пускають. Туалети розташовані поза глядацькою зоною.

Були випадки вбивства, грабежу та інших насильницьких нападів на іноземців як у Києві, так і в інших великих обласних центрах. У деяких випадках на расових підставах. Туристи азійського або афро-карибського походження та особи, що належать до релігійних меншин, мусять бути обережні. Остерігайтеся вуличних злочинів і крадіжок. Іноземці є привабливою мішенню. Не тримайте коштовності та готівку на видноті у людних місцях і туристичних центрах, де є кишенькові крадії та викрадачі сумок. Останнім часом побільшало різання сумок у публічному транспорті, особливо в київському метро.

Поширене шахрайство, коли злодій кидає перед вами гаманець, потім нібито його знаходить і пропонує поділитися грошима. Ідіть і не починайте з ним розмову.

Не пийте в барах із випадковими знайомими. У напій можуть щось вкинути.

Тут не "дарують" водіння у п'яному вигляді. Уникайте їзди автомобілем поза містом. Культура водіння тут погана, дороги різної якості. Велика кількість аварій на дорогах, у тому числі з жертвами. Дорожня міліція зупиняє і штрафує водіїв за найменші порушення. Закони дозволяють їй зупиняти авто.

Державні медичні заклади загалом погані. Приватні клініки та шпиталі пропонують кращий стандарт, але й вони часто не відповідають західним. Якщо потрапили в аварію або захворіли, ймовірно, вас заберуть до державної лікарні навіть без медичної страховки.

Пийте або використовуйте лише кип'ячену воду або воду у пляшках. Уникайте льоду в напоях".

Зараз ви читаєте новину «Міліція вимагає не виходити у клубних футболках у місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі