пʼятниця, 18 травня 2012 07:00

Виставки анімації у Японії організовують щомісяця

Автор: фото: REUTERS
 

Відвідувач міжнародної ярмарки аніме в японській столиці Токіо фотографує гіпсову фігуру на свій смартфон. Виставка триває тиждень. За цей час її відвідали понад 100 тисяч людей.

— Збирати фігурки анімаційних героїв я почав у 7 років, — каже 17-річний Ра Міно. — Щоб купити деякі з них, мусив продати свій мотоцикл. Є дешеві — по 1-2 долари. За деякі прийдеться віддати кілька тисяч.

Аніме-скульптури Ра Міно складає на полицях у своїй кімнаті.

— Я виніс із кімнати ліжко та комп'ютерний стіл. Тепер сплю на підлозі у спальному мішку. Моя колекція нараховує 230 фігурок аніме.

Розмір виробу на фото — 17 см. Вага — 50 г. Вартість— $10 тис. Чобітки та частина елементів одягу дівчини покриті золотом. Торкатися експонату заборонено.

Виставки анімації у Японії організовують щомісяця.

— Аніме захоплюються не тільки японські підлітки, — каже продавець біжутерії із зображенням аніме-героїв Дау Кім. — До мене часто приходять бабусі по сережки та персні з аніме. Хтось збирає магніти, краватки, плюшеві іграшки. Через інтернет таку продукцію купувати дешевше, але там мало ексклюзивних речей.

Зараз ви читаєте новину «Виставки анімації у Японії організовують щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі