вівторок, 23 лютого 2010 17:58

У Білорусі заборонили вживати пиво

Із 23 лютого у Білорусі заборонили пити пиво у громадських місцях. Відтепер не можна вживати напій на вулицях, стадіонах, у скверах, парках і транспорті. Порушники платитимуть штраф 280 тис. білоруських рублів (760 грн. — "ГПУ"), кого спіймають удруге — до 525 тис. рублів (1430 грн. — "ГПУ"). Заборона поширюється також на безалкогольне пиво.

— Під громадським ми розуміємо місце, де можуть з"явитися люди,  зокрема масово. І можна навіть ліс кваліфікувати як громадське місце, якщо там сидить велика компанія. Якщо людина п"є на своєму балконі й це видно з вулиці, то, звичайно, і це буде правопорушенням, — говорить Олександр Петрусевич з управління охорони правопорядку міста Могилева.

21 січня Верховна Рада заборонила вживати пиво в Україні на зупинках транспорту, в підземних переходах, на дитячих та спортивних майданчиках, у ліфтах і таксофонах, у громадському транспорті та подекуди на стадіонах. На відміну від Білорусі, пиво досі дозволено пити в парках і на вулиці.

— На районах пили і будуть пити все, що завгодно, — розповідає "ГПУ" 37-річний Северин Квятковський з Мінська. —  Міліцію там вдень з вогнем не знайдеш, навіть коли дуже треба. Заборона стосується центрів міст, де просто немає де пити пиво влітку — так мало барів. Усі питимуть в спальних районах. А пристойні заклади з"являться тоді, коли економіка стане вільною, а не корпорацією однієї людини.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі заборонили вживати пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі