понеділок, 27 травня 2024 13:42

Зливи та перші градусні "тридцятки" - оновлений прогноз на завтра

Зливи та перші градусні "тридцятки" - оновлений прогноз на завтра
Тиждень принесе в Україну нові літні зливи. Фото: pixabay.com

Завтра, 28 травня, очікуються короткочасні грозові дощі у західних областях та подекуди в південній частині.

Найближчої ночі локальні дощі ще ймовірні на півночі країни, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. На решті території опадів не очікується.

"Тиждень принесе нові літні зливи та перші градусні "тридцятки"! Вітер задуватиме з південного сходу, помірний, часом рвучкий, до сильного. Надалі грозові дощі гулятимуть Україною, температура повітря зазнаватиме невеликих коливань, хіба що під час грози різко свіжішатиме, але не надовго. У найближчій перспективі спека найбільш ймовірна на сході, проте дуже тепло буде повсюди", - написала вона.

Температура повітря найнижчою буде в західній частині, +22...25°С. А найвищою буде у східних областях, до +26...30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриє пилова буря з Азії

На решті території України вдень максимально передбачається +24...28°С.

У Києві 28 травня вночі пройде невеликий дощ із грозою. Вдень у вівторок буде сухо та вітряно. Температура повітря становитиме +26...28°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Зливи та перші градусні "тридцятки" - оновлений прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі