середа, 26 червня 2024 15:45

Рівень довіри до Зеленського за пів року знизився - соціологія

Рівень довіри до президента Володимира Зеленського знизився за пів року з 69% до 54%.

Про це з посиланням на соціологічне дослідження Центру Разумкова, яке проводили з 6 до 12 червня, повідомили NV.

Зеленський очолює рейтинг довіри українців серед інших політиків.

При цьому "особистісний" рівень довіри до Зеленського перевищує "інституційний" рівень довіри до президента України (президенту як соціальному інституту довіряють 50% опитаних).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник директора ДБР під час війни розжився елітними апартаментами за $900 тисяч - ЗМІ

Серед політиків і громадських діячів, окрім Зеленського, респонденти найбільше довіряють начальнику Миколаївської обласної військової адміністрації Віталію Кіму, голові СБУ Василю Малюку і міністру закордонних справ Дмитру Кулебі.

Автор: Центр Разумкова
  Результати опитування
Результати опитування

Водночас, за результатами опитування, 18% респондентів відповіли, що зовсім не довіряю Зеленському як "інституції", ще 24,7% - скоріше не довіряю.

Центр Разумкова проводив опитування в межах програми USAID. Опитали 2016 респондентів віком від 18 років методом face-to-face. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

За результатами опитувань Центру Разумкова у січні 2024 року, Зеленському довіряли 69% громадян. Показник недовіри становив 24,5%.

Якщо запитувати, які проблеми поза війною найбільше турбують українців, то серед зазначеного переліку 63% опитаних українців сказали про корупцію. Друга топ-проблема - низькі зарплати та пенсії, повідомляв торік восени Київський міжнародний інститут соціології.

Зараз ви читаєте новину «Рівень довіри до Зеленського за пів року знизився - соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі