середа, 26 червня 2024 16:55

В Україні стартував сезон лохини: яка ціна ягоди на ринку

В Україні стартував сезон лохини: яка ціна ягоди на ринку
В Україні стартував сезон лохини. Фото: EastFruit

В Україні на ринку з'явилися перші партії лохини відкритого ґрунту місцевого виробництва.

Сезон розпочався в середньому на тиждень раніше, ніж минулого року, при цьому ціни на цю ягоду також дещо вищі, ніж на початку минулого сезону. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

На сьогоднішній день пропозиція лохини місцевого виробництва на ринку дуже обмежена. Водночас попит на цю ягоду оцінюється на досить високому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні ягоди цього року дешевші

Перші партії лохини на даний момент надходять у продаж за ціною 200-350 грн/кг ($4,92-8,61/кг). Більше масово лохина з українських господарств почне надходити у продаж вже на початку липня.

При цьому аналітики зазначають, що на сьогоднішній день ціна на лохину в Україні вже в середньому на 18% вища, ніж на початку сезону 2023 року.

Таку цінову різницю виробники пояснюють скороченням валового збору лохини в країні внаслідок несприятливих погодних умов у період дозрівання цієї ягоди.

Через дощову погоду якість української черешні, яка надходить на ринок, на сьогоднішній день оцінюється нижче за середню.

На даний момент обсяги пропозиції місцевої ягоди поступово збільшуються, що чинить тиск на ціни.

Однак садівники сильно занепокоєні рясними опадами, які, на їхню думку, можуть згубно позначитися як на обсягах збирання ягоди, так і її якості.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартував сезон лохини: яка ціна ягоди на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі