субота, 12 жовтня 2024 14:19

НБУ випустив нову пам'ятну монету, присвячену ЗСУ
9

11 жовтня, з нагоди Дня фахівців логістичного забезпечення Збройних сил України, Національний банк України ввів у обіг нову обігову пам'ятну монету під назвою "Сили логістики Збройних сил України".

Монета була презентована заступником голови Нацбанку Олексієм Шабаном та заступником командувача Сил логістики Збройних сил України полковником Сергієм Артамощенком, пише "Радіо Свобода".

Нова монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячується військовим логістам, які створюють міцний тил для українських воїнів та забезпечують безперебійність постачання всього необхідного для захисників та захисниць України.

НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ
Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine
НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ
НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ
НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ
НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ

"Важливість логістики для військової справи складно переоцінити, адже без неї не злетить жоден літак, не рушать танки, і головне - не можливі ні оборона, ні наступ", - зауважив Шабан.

Пам'ятна монета "Сили логістики Збройних сил України" номіналом 10 гривень виготовлена зі сплаву на основі цинку з нікелевим покриттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гетманцев сказав, коли збираються легалізувати криптовалюту

Аверс монети такий самий, як і на обіговій монеті 10 гривень, випущеній у 2018 році: у центрі, обрамлений давньоруським орнаментом, розміщений номінал, рік випуску та Державний герб України.

Національний банк буде поступово постачати ці монети банкам і СІТ-компаніям для їх видачі клієнтам, вони прийматимуться як звичайні монети номіналом 10 гривень. Усього в обіг планується ввести близько 10 мільйонів таких монет.

Національний банк України подав до Верховної Ради пакет законопроєктів щодо зміни назви розмінної монети України.

"Дослідивши історію грошового обігу України, ми дійшли беззаперечного висновку, що така назва для розмінної монети як "копійка" фактично є символом московської окупації", - сказав Голова НБУ Андрій Пишний.

Зараз ви читаєте новину «НБУ випустив нову пам'ятну монету, присвячену ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі